fbpx
Connect with us

Ministrul Dezvoltării Regionale, Cseke ATTILA a fost prezent ASTĂZI la BACĂU! Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA: ”Domnul ministru m-a asigurat că va SPRIJINI proiectele derulate de CJ Bacău”

valentin ivancea 1 - News Moldova

Bacau

Ministrul Dezvoltării Regionale, Cseke ATTILA a fost prezent ASTĂZI la BACĂU! Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA: ”Domnul ministru m-a asigurat că va SPRIJINI proiectele derulate de CJ Bacău”


Investițiile de la SJU BACĂU au fost prezentate ministrul Dezvoltării Regionale, Cseke Attila

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA a primit astăzi (18.06-n.r.) vizita lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării Regionale, căruia i-a prezentat cele mai importante lucrări realizate de Compania Națională de Investiții în infrastructura medicală de la Spitalul Județean de Urgență, precum și proiectele pe care Consiliul Județean le are în implementare sau în pregătire la SJU Bacău.
”Am primit astăzi vizita domnului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării Regionale, căruia i-am prezentat cele mai importante lucrări realizate de Compania Națională de Investiții în infrastructura medicală de la Spitalul Județean de Urgență, precum și proiectele pe care Consiliul Județean le are în implementare sau în pregătire la SJU Bacău.
valentin ivancea 3 1 - News Moldova
Sunt investiții de anvergură, rod al implicării și determinării guvernării PSD 2017 – 2019, care a făcut din Sănătate o prioritate în Bacău și nu numai. M-am bucurat să văd că Cseke Attila, fost ministru al Sănătății între 2009/2011, a înțeles preocuparea CJ pentru acest domeniu fundamental, dar și convingerea noastră că un act medical eficient se sprijină pe o infrastructură medicală solidă.
Am vizitat alături de demnitarul guvernamental lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii vechi a SJU, proiect în valoare de aprox. 6 milioane euro, secția Radioterapie, aflată în extindere printr-o investiție suportată de CJ (4,7 milioane euro), precum și Heliportul construit cu fonduri europene (3,3 milioane euro) la spital și care, sunt convins, va crește semnificativ promptitudinea intervenției în cazurile de urgență medicală când diferența dintre viață și moarte se măsoară în secunde”, a declarat IVANCEA.

Valentin IVANCEA: ”Domnul ministru m-a asigurat că, în limita atribuțiilor și competențelor sale, va sprijini proiectele derulate de CJ Bacău”

Președintele CJ Bacău a mai declarat că  a prezentat ministrului faptul că modernizarea secției Radioterapie a fost susținută de guvernarea PSD, printr-o investiție derulată de CNI și recepționată în 2017, iar pentru extinderea secției și dublarea numărului de cazuri tratate la SJU a solicitat, în 2020, sprijinul guvernului Orban, care – însă – a tăiat suma prevăzută în bugetul național pentru acest obiectiv vital.
”I-am prezentat ministrului faptul că modernizarea secției Radioterapie a fost susținută de guvernarea PSD, printr-o investiție derulată de CNI și recepționată în 2017, iar pentru extinderea secției și dublarea numărului de cazuri tratate aici am solicitat, în 2020, sprijinul guvernului Orban, care – însă – a tăiat suma prevăzută în bugetul național pentru acest obiectiv vital. Prin urmare, CJ Bacău și-a asumat finanțarea integrală a acestui obiectiv, inclusiv cumpărarea acceleratorului de particule pentru tratarea pacienților oncologici.
De asemenea, am reiterat proiectele propuse de CJ spre finanțare prin PNRR, între acestea numărându-se o investiție de 17 milioane euro vizând digitalizarea completă a SJU Bacău, a operațiunilor medicale, precum și extinderea & securizarea sistemului informatic la nivelul întregului spital. Am subliniat faptul că niciuna dintre propunerile CJ Bacău nu se regăsește în PNRR, în ciuda caracterului matur al proiectelor depuse, cel puțin pe domeniul sanitar.
Mai mult, i-am transmis ministrului că SJU Bacău a finalizat proiectul tehnic pentru modernizarea blocului operator (10 săli de operații dotate și modernizate – val. 13,5 milioane euro), a încheiat contractul de execuție a lucrărilor solicitând, totodată, finanțare de la Ministerul Sănătății. De altfel, cu ocazia dezbaterilor asupra bugetului național parlamentarii social-democrați de Bacău au propus un amendament privind asigurarea resurselor bugetare pentru modernizarea blocului operator, inițiativă picată la vot de majoritatea PNL/USR care a desconsiderat această investiție.
În acest context, i-am reiterat ministrului necesitatea finanțării acestui proiect medical complex de către Guvernul României, cu atât mai mult cu cât SJU Bacău deservește un număr mare de pacienți proveniți inclusiv din județele limitrofe. Domnul ministru m-a asigurat că, în limita atribuțiilor și competențelor sale, va sprijini proiectele derulate de CJ Bacău, inclusiv cele din domeniul medical mai ales că CNI, companie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, are în implementare investiții la SJU Bacău”, a mai declarat Valentin IVANCEA.

News Moldova îți recomandă și ...   Noi direcții de colaborare între Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea Tehnică a Moldovei


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top