Connect with us

Modernizarea şi EXTINDEREA ambulatoriului SPITALULUI de pneumoftiziologie BACĂU, licitaţie EŞUATĂ

Bacau

Modernizarea şi EXTINDEREA ambulatoriului SPITALULUI de pneumoftiziologie BACĂU, licitaţie EŞUATĂ

Ofertele depuse pentru modernizarea, dotarea şi extinderea ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău au fost neconforme sau inacceptabile

Acesta este, din păcate, modul în care s-a finalizat o procedură de achiziţie iniţiată la sfârşitul anului trecut, valoarea estimată fiind de aproape 7 milioane de lei, fără tva.

Procedura va fi, cel mai probabil, reluată într-un interval scurt de timp şi în ciuda acestei întârzieri, investiţia va fi finalizată.

Conform informaţiilor furnizate în comunicatul de presă emis la lansarea proiectului, obiectivul general este reprezentat de reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău în vederea furnizării de servicii medicale aliniate la standardele europene.

Astfel, se urmărește reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor și ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite.

Prin plusul de calitate a infrastructurii, se va dezvolta astfel rețeaua de centre medicale moderne, capabile să furnizeze îngrijire primară continuă. Aceasta va conduce atât la eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile, cât și la accesibilizarea ofertei de servicii de asistență in cadrul ambulatoriului.

Unul dintre obiectivele specifice este creșterea gradului de adresabilitate în ambulatoriile de specialitate concomitent cu reducerea timpilor de așteptare pentru investigații specifice.

Concret, se au în vedere lucrări de reabilitare a instalațiilor, amenajare a cabinetelor, dar și de dotare cu echipamente. Va fi achiziționat un computer tomograf, inclusiv un aparat de pletismografie. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de modernizare a centralei termice dar şi a instalaţiei electrice.

Municipiul Bacău este beneficiarul acestui proiect finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top