Connect with us

Moldoveni cu stare! Averile cumulate ale fraților PAVAL și a lui Daniel DINES însumează 5,4 MILIARDE de DOLARI

Bacau

Moldoveni cu stare! Averile cumulate ale fraților PAVAL și a lui Daniel DINES însumează 5,4 MILIARDE de DOLARI

România are 6 miliardari în dolari iar trei au legătură cu Bacăul și Suceava

Este vorba de Daniel Dineș, oneșteanul care este cofondator al companiei UiPath, care oferă servicii ce au la bază construirea, implementarea și gestionarea roboților software dar și frații Dragoș și Adrian Pavăl, sucevenii care au pus bazele, la Bacău, a celui mai mare retailer din România: DEDEMAN!

România are în topul Forbes.com, al miliardarilor din lume, 6 nume, care ocupă, după dimensiunea averii, locurile 1053, 1818, 1929 și 2578.

Daniel Dineș (50 de ani) s-a născut în Onești, județul Bacău și este co-fondatorul UiPath, o companie fondată în 2005, care are deja reprezentare în 29 de țări ale lumii. Averea lui personală a fost estimată de forbes.com la 2,9 miliarde de dolari (aproximativ 2,5 miliarde de euro).

Miliardarii de la Dedeman: Dragoș și Adrian Pavel

Dragoș Pavăl (55 de ani) și Adrian Pavăl (53 de ani) s-au născut în comuna suceveană Bogdănești. Au reușit să pună pe picioare, la Bacău, cea mai mare companie de retail 100% românească, a patra ca dimensiune din centrul și estul Europei, care concurează pe piața internă cu companiii precum Leroy Merlin, Brico Dépôt (Kingfisher) sau Hornbach.

Compania Dedeman are, în prezent, peste 12 mii de angajați dar și acțiuni la companii precum Purcari Wineries, Vrancart, Antibiotice Iași, Electrica, Transelectrica, Conpet, Alro Slatina, Simtel Team, Transport Trade Services ș.a.

Potrivit forbes.com, averea lui Dragoș Pavăl se cifrează la 1,5 miliarde de dolari iar al lui Adrian Pavăl, la 1 miliard de dolari.

 

 

 

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top