fbpx
Connect with us

Motivul pentru care primarul municipiului Bacău, Lucian VIZITEU, dorește achiziționarea urgentă de servicii juridice

Lucian Daniel Stanciu Viziteu 1 - News Moldova

Bacau

Motivul pentru care primarul municipiului Bacău, Lucian VIZITEU, dorește achiziționarea urgentă de servicii juridice


Primarul Bacăului a convocat o ședință de urgență a Consiliului Local, pentru a discuta despre achiziționarea imediată de servicii juridice. Suma solicitată de primarul Viziteu către Consiliul Local este de aproape 180.000 de lei. Acești bani ar urma să fie utilizați pentru a angaja avocați care să reprezinte Primăria în instanță, în vederea contestării a două amenzi în valoare totală de 170.000 de lei

În această lună, Primăria Bacău a primit două amenzi de la Garda de Mediu. Cea mai mare dintre ele, în valoare de 100.000 de lei, a fost aplicată pentru neimplementarea tuturor măsurilor asumate în vederea închiderii celulei I de gunoi.

Conform declarațiilor Primăriei, din cele 10 măsuri asumate, doar una nu a fost pusă în practică, ceea ce a condus la aplicarea amenzii. Cu toate acestea, Primăria intenționează să conteste această amendă în instanță, considerând că există motive întemeiate pentru anularea ei.

Primăria Bacău a primit o a doua amendă pentru depozitarea deșeurilor provenite din demolarea garajelor. Valoarea amenzii este de 70.000 de lei, iar pe lângă aceasta, a fost făcută și o sesizare penală împotriva Primăriei, pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la depozitarea deșeurilor.

Pentru a contesta cele două amenzi în valoare totală de 170.000 de lei, Primăria Bacău dorește să angajeze avocați specializați în probleme de mediu. Cu toate acestea, suma estimată pentru aceste servicii depășește chiar valoarea amenzilor, ajungând la aproximativ 180.000 de lei cu TVA inclus. În cazul în care procesele sunt pierdute, administrația locală ar putea fi nevoită să plătească o sumă de două ori mai mare.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top