fbpx
Connect with us

Noi direcții de colaborare între Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea Tehnică a Moldovei

poza RM - News Moldova

Bacau

Noi direcții de colaborare între Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea Tehnică a Moldovei


În perioada 7-9 septembrie 2023, o delegaţie condusă de Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin NEDEFF, preşedintele Senatului Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, a realizat o vizită de lucru la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău

În prezenţa rectorului  Universităţii Tehnice a Moldovei, Prof. univ. dr. habil. Viorel BOSTAN şi a echipei sale, formată din prorectorul cu activitatea de cercetare, directorul Şcolii Doctorale şi directorii de departamente,  a fost semnat un nou Protocol de colaborare între cele două instituţii de învăţământ superior.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea: „Dezideratul reconectării județului Bacău cu principalele destinații din Europa devine realitate”

Întâlnirile între membrii celor două delegaţii au condus la consolidarea colaborărilor deja existente între cele două universităţi şi la extinderea acestora. Astfel, s-a discutat despre continuarea colaborărilor la nivel de studii de doctorat (în domeniile Ingineria Mediului şi Inginerie Industrială) prin realizarea tezelor de doctorat de interes comun, în cotutelă şi prin utilizarea, de către doctoranzi, a bazei materiale a celor două universităţi.

S-au iniţiat planurile de învăţământ ale unor programe noi de studii de master cu dublă diplomă în domeniul tehnic. Dezvoltarea unor noi direcţii de colaborare în domeniul industriei alimentare, precum şi continuarea colaborării în cercetarea ştiinţifică, în cadrul competiţiilor de proiecte internaţionale, organizarea în comun de manifestări ştiinţifice, precum şi susţinerea reciprocă a demersurilor de publicare în revistele editate în cadrul celor două instituţii, au fost discutate împreună cu structurile corespunzătoare.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA anunță că lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere continuă în nordul județului Bacău

De asemenea, colaborarea în programul ERASMUS+, la nivelele de Licenţă, Master şi Doctorat, va continua tradiţia mobilităţilor de studenţi şi cadre didactice, între cele două universităţi. Stagiile ERASMUS+ pot sprijini atât dezvoltarea cercetării doctorale, cât şi realizarea unor lucrări de finalizare inovatoare. Limba şi tradiţiile comune facilitează realizarea acestor stagii şi sprijină dezvoltarea bilaterală a celor două universități.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top