fbpx
Connect with us

O fetiță de 1 an, din Bacău, victimă a RUJEOLEI

O fetiță de 1 an, din Bacău, victimă a RUJEOLEI - News Moldova

Bacau

O fetiță de 1 an, din Bacău, victimă a RUJEOLEI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


O fetiță în vârstă de 1 an, din județul Bacău, a devenit ultima victimă a epidemiei de rujeolă care afectează România. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, numărul cazurilor confirmate de rujeolă în țară a ajuns la 6.589, iar bilanțul tragic include 8 decese, printre care și cel al micuței din Bacău

Autoritățile au raportat că fetița, nevaccinată împotriva rujeolei, a fost internată în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din București, unde a avut un contact de salon confirmat cu rujeolă. Situația ei era complicată de antecedentele personale patologice, inclusiv un transplant hepatic și tratament imunosupresor. De asemenea, a fost confirmată o coinfecție cu virus gripal A, subtip H3.

Raportul Institutului Național de Sănătate Publică indică faptul că cele mai multe cazuri confirmate de rujeolă se înregistrează în Brașov (1.263), Mureș (968), Covasna (306), Giurgiu (282) și Sibiu (279), răspândirea bolii afectând un total de 40 de județe și București.

În încercarea de a controla epidemia, în perioada 6 decembrie 2023 – 25 februarie 2024, au fost vaccinați un total de 80.159 de copii cu vaccinul ROR, dintre care 13.038 aveau vârste cuprinse între 9 și 11 luni. Autoritățile îndeamnă părinții să-și protejeze copiii prin vaccinare, subliniind importanța imunizării în lupta împotriva bolilor contagioase.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top