fbpx
Connect with us

Operațiune anticorupție la Bacău! Ce au dezvăluit perchezițile DNA efectuate la instituțiile subordonate Primăriei

Operațiune anticorupție la Bacău! Ce au dezvăluit perchezițile DNA efectuate la instituțiile subordonate Primăriei - News Moldova

Bacau

Operațiune anticorupție la Bacău! Ce au dezvăluit perchezițile DNA efectuate la instituțiile subordonate Primăriei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Bacău au demarat astăzi, 16 ianuarie 2024, o serie de percheziții în cadrul unei ample anchete privind infracțiuni de corupție la instituții subordonate Primăriei Bacău

Inițial, sase percheziții domiciliare au fost efectuate la sediul unor instituții publice și la locuințele a trei funcționari, toate în municipiul Bacău. Ulterior, s-a aflat că procurorii au vizat inclusiv Căminul de Bătrâni din Bacău, iar în centrul atenției se află Diana Ilie, șefa Serviciului Tineret și Informare Cetățeni din Primăria Bacău.

Firmele soțului acesteia, Orion Mob și Raldia Distrib, au fost implicate în afaceri cu statul, beneficiind de contracte de achiziții publice în valoare de peste jumătate de milion de lei. Conform anchetei, aceste contracte aveau prețuri umflate, ajungând uneori la dublu față de cele practicate pe piață.

Auditul efectuat de Camera de Conturi Bacău, la sfârșitul anului trecut, a relevat suspiciuni de practici nelegale și a declanșat o serie de investigații ale procurorilor Anticorupție. Sursele indică că percheziții au avut loc și la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde firma Raldia Distrib a vândut un software cu prețul de 105.000 lei.

Firma în cauză a mai fost implicată în vânzarea de detergenți la Serviciul Municipal de Utilități Publice și în furnizarea de camere video și accesorii la Școala Constantin Platon, toate cu prețuri suspect de mari.

Această acțiune a procurorilor Anticorupție beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău. În comunicatul emis de DNA se menționează că detalii suplimentare vor fi oferite atunci când circumstanțele o vor permite. Ancheta se concentrează pe perioada 2022-2023, iar suspiciunile vizează funcționari publici din cadrul instituțiilor publice din municipiul Bacău.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top