Connect with us

Pădurar BĂCĂUAN bătut de HOȚII de LEMNE! Federația Sindicatelor SILVA: ”Așa NU se mai POATE!”

Bacau

Pădurar BĂCĂUAN bătut de HOȚII de LEMNE! Federația Sindicatelor SILVA: ”Așa NU se mai POATE!”

În doar câteva luni, mai mulți pădurari au fost agresați de hoții de lemne, iar unul dintre ei este din județul Bacău

Federația Sindicatelor Silva, condusă de inginerul băcăuan Silviu Geană, trage un nou semnal de alarmă în urma agresiunilor care au avut loc.

Silviu Geană a declarat că pe fondul creșterii presiunii asupra pădurii, trei silvicultori aflați în timpul serviciului de pază a fondului forestier național au fost agresați de hoții de lemne. 

”Pe fondul creșterii presiunii asupra pădurii trei silvicultori aflați în timpul serviciului de pază a fondului forestier național au fost agresați de hoții de lemn, iar de atunci alți trei pădurari, din județele Bacău, Hunedoara și Vâlcea, au devenit victime ale infractorilor surprinși în timp ce tăiau ilegal sau sustrăgeau material lemnos”, a declarat Silviu Geană.

Federația Silva a solicitat oficial sprijinul și intervenția conducerii Ministerului Mediului, Apelor si Pădurilor și a conducerii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva pentru urgentarea dotării personalului silvic care are ca responsabilități paza pădurilor cu armament de serviciu, cu uniformă de serviciu, cu mijloace de apărare și de intervenție, cu mijloace de comunicație și mijloace de deplasare, așa cum sunt prevăzute de lege.

Totodată, joi, 1 aprilie, Federația Silva a solicitat sprijinul Procurorului General al României pentru monitorizarea actelor de cercetare și urmărire penală în cazurile de agresiune împotriva personalului silvic și dispunerea de măsuri în scopul efectuării cu celeritate a cercetărilor pentru identificarea, anchetarea și pedepsirea autorilor acestor agresiuni.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top