Connect with us

PARCĂRI în loc de GARAJE, la BACĂU

Bacau

PARCĂRI în loc de GARAJE, la BACĂU

Municipalitatea băcăuană merge înainte cu un proiect anunţat cu ceva timp în urmă şi anume transformarea unor garaje în parcări publice

Intenţia transpare din iniţierea unei proceduri de achiziţie privind servicii de proiectare – faza studiului de fezabilitate şi asistenţăa tehnică pentru obiectivul de investiţii: Proiect integrat „Amenjare Parcări” în locul bateriilor de garaje Strada Ştefan Cel Mare – Strada Iosif Cocea – Strada 22 Decembrie”.

Data licitaţiei este stabilită pentru 27 ianuarie 2022, suma pusă la bătaie 135.000 lei, iar criteriul de selecţie anunţat este preţul cel mai scăzut.

Ofertele celor interesaţi pot fi depuse la sediul primăriei sau trimis prin e-mail până la data licitaţiei şi vor avea o valabilitate de 90 de zile de la data limită de depunere a ofertelor.

Nu se admit oferte alternative, iar organizatorul procedurii mai precizează că în cazul în care ofertantul selectat refuză semnarea contractului, va fi selectat/contactat operatorul economic situat pe următorul loc, în baza criteriului de atribuire.

După cum am mai precizat, edilii băcăuani şi-au exprimat în urmă cu ceva timp intenţia de a demola o serie de garaje şi de a le înlocui cu locuri de parcare, dar nu numai, ci şi cu spaţii verzi sau locuri de joacă.

Au existat şi oarece contre politice pe marginea acestui subiect, însă cert este că susţinătorii ideii de demolare a garajelor au adus ca argumente faptul că acestea au, în marea lor majoritate, un aspect total inestetic.

Mai mult, s-a făcut apel la observaţia că parte dintre aceste garaje au căpătat o altă destinaţie, respectiv magazii, ateliere auto, vulcanizări, iar proprietarii loc îşi parchează automobilele… în faţa lor. Practic accentuând problema lipsei locurilor de parcare.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în final şi dacă băcăuanii se vor alege în viitorul apropiat cu locuri de parcare, spaţii verzi şi locuri de joacă în locul garajelor considerate inestetice şi ineficiente.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top