fbpx
Connect with us

Ample percheziții în Bacău, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală în valoare de 1,7 milioane de lei

Ample percheziții în Bacău, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală în valoare de 1,7 milioane de lei - News Moldova

Bacau

Ample percheziții în Bacău, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală în valoare de 1,7 milioane de lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un bărbat și o femeie sunt investigați, fiind suspecți că au comis fapte de evaziune fiscală continuată, generând un prejudiciu de peste 1,7 milioane de lei la bugetul de stat

Echipele din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 4 au efectuat 9 percheziții la domiciliile suspecților și au pus în aplicare două mandate de aducere în județele Vrancea și Bacău, în cadrul unui dosar penal privind evaziune fiscală continuată.

În perioada 2013 – 2017, cei doi suspecți, în vârstă de 53 și, respectiv, 54 de ani, acționând ca asociați și administratori ai unei firme, sunt presupuși că au înființat și condus o societate comercială fictivă, cu scopul de a emite facturi fără o bază economică reală.

Suspecții, în numele companiei beneficiare, se pare că au declarat achiziții fictive în valoare totală de 5.669.787 de lei, prin intermediul acestei firme „fantomă”, provocând un prejudiciu de 1.786.212 lei la bugetul consolidat al statului.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe documente legate de operațiunile comerciale investigare, 3 unități de calcul, precum și 10.745 de euro, 37.750 de lei și 215 dolari.

Suspecții au fost duși la audieri, iar, pe baza probatoriului acumulat, au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, pentru bărbat a fost impusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În plus, au fost instituite măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului provocat.

Investigațiile continuă sub supravegherea poliției, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în privința săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (66 de acte materiale).


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top