fbpx
Connect with us

Piaţa CASEI DE CULTURĂ din ONEȘTI va fi MODERNIZATĂ

Collage Maker 07 Mar 2023 04 57 PM 2677 scaled - News Moldova

Bacau

Piaţa CASEI DE CULTURĂ din ONEȘTI va fi MODERNIZATĂ


Primăria Oneşti a organizat recent o procedură de achiziţie pentru asistenţa tehnică referitoare la un proiect ce vizează modernizarea Pieţei Casei de Cultură din localitate

Proiectul are drept scop reproiectarea din punct de vedere urbanistic a piațetei Casei de Cultură şi sunt prevăzute lucrări precum modernizarea fântânilor arteziene (de fapt, va rămâne o singură fântână arteziană realizată la nivelul pavimentului), înlocuirea pavajului, crearea unor spații de recreere dotate cu bănci și echipamente cu diferite destinații, plantare de arbuști și arbori, montarea unor stâlpi de iluminat ornamentali, crearea de spații verzi și stație wi-fi.

La amenajarea piațetei se are în vedere asigurarea unor suprafețe libere, destul de generoase, care să permită organizarea unor manifestări prilejuite de spectacole în aer liber, vor fi montate pavele noi, bănci din lemn, cu aspect modern, mobilier urban și vor fi amenajate spații de recreere pentru fiecare categorie de vârstă.

Piațeta Casei de Cultură va fi împărțită în cinci zone distincte. Zona centrală a piețetei, care va fi dotată cu fântână arteziană (amplasarea acesteia se va face în centrul zonei), spații de recreere dotate cu bănci grupate aerisit, spații cu bănci grupate sub forma unui separeu, spațiu verde prevăzut cu gazon rezistent circulației pietonale, arbuști și arbori. Zona centrală a piațetei ocupă o suprafață de 10.074 mp, având ca punct central fântâna arteziană. În jurul fântânii arteziene, vor fi dispuse cinci zone cu spațiu verde.

Municipalitatea oneșteană, în calitate de beneficiar al proiectului, propune păstrarea elementului decorativ din centrul fântânii arteziene existente în piațetă în momentul de față.

Zona centrală va cuprinde și o zonă pentru evenimente, un spațiu liber generos, dotat cu surse de energie electrică și prevăzut cu hidranți. Spațiul va fi destinat amenajării unei scene pentru spectacole în aer liber. De asemenea, proiectul prevede spațiu de recreere destinat vârstnicilor; spațiu de recreere destinat adolescenților; spațiu de joacă pentru copii, spațiu de tranzit, destinat parcărilor pentru mașini și autocare.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top