fbpx
Connect with us

Prefectul BACĂULUI, Lucian BOGDĂNEL: „Încălzirea Bacăului pe timp de iarnă, ca-n bancurile cu radio Erevan: viceprimarul anunță că plouă cu bani de la Guvern, primarul, că Guvernul e neserios şi nu va da bani pentru termoficare!”!”

Bacau

Prefectul BACĂULUI, Lucian BOGDĂNEL: „Încălzirea Bacăului pe timp de iarnă, ca-n bancurile cu radio Erevan: viceprimarul anunță că plouă cu bani de la Guvern, primarul, că Guvernul e neserios şi nu va da bani pentru termoficare!”!”

Prefectul Bacăului, Lucian Bogdănel, susține faptul că încălzirea Bacăului pe timp de iarnă, ca-n bancurile cu radio Erevan: viceprimarul anunță că plouă cu bani de la Guvern, primarul, că Guvernul e neserios şi nu va da bani pentru termoficare

„Cu doar 2 luni înainte de sezonul rece, conducerea Primăriei se contrazice pe tema încălzirii oraşului: în timp ce “vicele” anunță triumfal vestea cea bună, că Guvernul dă 41 milioane lei pentru termoficarea Bacăului, primarul USR declară, cu dezinvoltura incompetentului, că acelaşi Guvern ar fi uitat de şcoli, grădinițe & spitale şi că furnizorii de gaz nu dau gaz Bacăului pentru că n-au încredere că executivul de la Bucureşti va suporta diferența dintre prețul plafonat şi prețul pieței (la care gazul este procurat de furnizori)!

Anul trecut, acelaşi nepriceput primar, acompaniat de propaganda jalnică a USR, declara că a rezolvat problema încălzirii Bacăului, ba chiar că a făcut economii “anuale” de peste 20 de milioane lei la gaz (!), printr-o investiție aprobată de fostul Consiliu Local, căreia Viziteu doar i-a tăiat panglica fără să aibă vreo contribuție cât de mică.

Cum stăm în realitate?

Guvernul a dat, şi în anii precedenți, bani îndestulători pentru încălzirea oraşului Bacău, deşi atât compania de termoficare, cât şi sistemul public sunt în proprietatea municipalității, nu a Guvernului.

Ce a “reuşit” incompetentul Viziteu?

  1. Să piardă bonusul de cogenerare de 8-10 milioane euro, pt că ANRE a încadrat Thermoenergy, firma Primăriei, drept “întreprindere aflată în dificultate”, care nu mai îndeplineşte condițiile de acordare a bonusului. Thermoenergy a ajuns în dificultate din cauză că primarul a refuzat, abuziv şi repetat, să majoreze capitalul social al companiei şi asta ne va costa ca oraş 10 – 15 milioane de euro în perioada următoare (sau falimentul societății, care e tot pe acolo). 
  2. Să umple consiliul de administrație al Thermoenergy – printr-un simulacru de “selecție”, regizat de propriul cabinet – cu oameni ce au ZERO experiență în conducerea/administrarea unei companii de termoficare, aşa cum un alt primar de tristă amintire umpluse CET-ul, prin 2010/2011, de profesori de religie sau sport (oameni fără legătură cu domeniul energetic!).
La asta trebuie să adăugăm o altă “măreață” realizare:
  • EXCEDENTUL Primăriei Bacău, la jumătatea lui 2022, se ridică la peste 66 milioane lei (!), o sumă astronomică – asta înseamnă că administrația Viziteu îşi cațără incompetența pe un munte de bani, fără a-i folosi în vreun fel.
  • EXCEDENTULUI pe anul curent i se adaugă cel din 2021, vreo 62 milioane lei, deci muntele de bani este şi mai mare – un cumulat de peste 125 milioane lei (la zi), adică aprox. 25 milioane euro!

În loc să facă investiții în oraş, în loc să rezolve cu aceşti bani problema încălzirii oraşului, Viziteu umblă cu cioara vopsită la televizor, arătând cu degetul spre un guvern care-i alocă cel puțin 41 milioane lei pentru termoficarea Bacăului, de ale cărei servicii beneficiază mai puțin de 25% din băcăuani (restul de 75% au surse proprii de încălzire).

Fără sprijinul actualei guvernări, sistemul public de termoficare al oraşului Bacău ar intra în colaps.

Inutil să amintesc că tot ACEST Guvern, nu altul, a plafonat prețurile la energie pentru consumatorii casnici/vulnerabili, după ce fosta guvernare a liberalizat piața energiei, în uralele unor inconştienți precum Cîțu sau Prună & Năsui de la USR. Iar astăzi culegem roadele acestei nesăbuințe care, sub pretextul “liberalizării”, a condus la transformarea pieței energiei în cazinou.

P.S. – De unde ştie primarul Viziteu despre licitațiile la gaz şi nemulțumirile ofertanților, de vreme ce aceste proceduri nu se țin la Primărie, ci în altă parte? Cumva stabileşte cine şi cum trebuie să câştige licitațiile?”, a declarat Lucian Bogdănel.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top