fbpx
Connect with us

Premierul Ciolacu a anunțat demararea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov

Premierul Ciolacu a anunțat demararea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov - News Moldova

Bacau

Premierul Ciolacu a anunțat demararea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În cadrul unei apariții televizate, premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație importantă referitoare la infrastructura rutieră din România

Potrivit acestuia, se intră în studiul de fezabilitate pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov, un proiect vital pentru legătura între Moldova și Ardeal.

Firma care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate este Consitrans, aceeași companie responsabilă și de proiectarea Autostrăzii Moldovei A7.

Premierul Ciolacu a subliniat importanța acestui proiect în contextul direcționării fondurilor guvernamentale și europene către regiunea Moldovei. „Moldova a fost depopulată, iar noi, alături de colegii din Guvern, am direcționat cele mai multe fonduri, atât guvernamentale, cât și europene, către această regiune”, a adăugat el.

În plus, premierul a reamintit importanța Autostrăzii Moldovei A7, precizând că anul acesta vor fi inaugurați aproximativ 148 km de autostradă. „Înaintea noastră, nimeni nu a avut un plan pentru Moldova. Anul acesta, împreună cu Sorin Grindeanu, vom da drumul la 148 km de autostradă, în sfârșit vine Autostrada Moldovei”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Pe lângă aceste investiții majore în infrastructură, premierul a evidențiat și deschiderea a patru centre regionale în Moldova, care să aducă un plus de valoare sistemului de învățământ din zonă. Aceste centre regionale sunt menite să contribuie la reducerea migrației din Moldova prin oferirea unor oportunități educaționale adecvate.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top