fbpx
Connect with us

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a acordat distincția de cetățean de onoare, post-mortem, directorului Ansamblului Busuiocul, Petre Vlase

Bacau

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a acordat distincția de cetățean de onoare, post-mortem, directorului Ansamblului Busuiocul, Petre Vlase


Ieri, 27 noiembrie 2022, în cadrul spectacolului organizat la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a acordat distincția de cetățean de onoare, post-mortem, coregrafului Petre Vlase, totodată director al Ansamblului Busuiocul și organizator al Alaiului Datinilor și Obiceiurilor de Crăciun

“Împreună cu Ansamblul Busuiocul și un număr impresionant de băcăuani, am prefațat, în această seară, Ziua Națională a României, prin concertul devenit deja tradiție- 1 Decembrie, Ziua Sfântă a Unirii.
Ca de fiecare dată, Busuiocul a oferit o seară memorabilă publicului! Bacăul se mândrește cu acest ansamblu care reușește de zeci de ani să pună în scenă adevărate regale folclorice.
Datorăm acest lucru unui OM care nu mai este printre noi, ce a avut o carismă și o vitalitate extraordinare! Regretatul PETRE VLASE și-a dedicat întreaga viață descoperirii, conservării și promovării tradițiilor populare ale județului. Numele domniei sale a devenit sinonim cu cel al Ansamblului Busuiocul care s-a dovedit a fi, în timp, cel mai bun ambasador al folclorului băcăuan în țară și peste hotare.
Domnul Petre Vlase a condus, cu o dedicare și energie rar întâlnite, activitatea Ansamblului, pe parcursul a zeci de ani, implicându-se în toate etapele artistice, organizatorice, manageriale și mergând până la identificarea sa totală cu ansamblul. Cine spunea Petre Vlase, spunea Ansamblul Busuiocul.
Fiecare dintre noi, cei care am avut privilegiul de a-l cunoaște, ne-am bucurat de optimismul, veselia și încrederea pe care le transmitea.
Mari artiști ai muzicii populare au făcut primii pași pe scenă sub privirea maestrului Vlase. Tinere talente și-au găsit drumul artistic datorită îndrumării sale.
Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care, cu deosebită onoare, am oferit, în numele instituției pe care o conduc- Consiliul Județean Bacău, distincția de cetățean de onoare, post-mortem, domnului Petre Vlase, în semn de aleasă prețuire și omagiu pentru contribuția inestimabilă adusă conservării și promovării folclorului românesc, a portului și cântului popular băcăuan.
Voi susține constant atât activitatea Ansamblului Busuiocul cât și orice inițiativă menită să bucure sufletul băcăuanilor și să îi păstreze aproape de autenticitatea folclorului. Astfel, ne vom dovedi recunoștința pentru imensa moștenire culturală pe care Petre Vlase ne-a lăsat-o”, a precizat Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.

News Moldova îți recomandă și ...   Gabriel Bunduc, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, a semnat finanțarea de 1.5 miliarde de euro pentru A7 Bacău – Pașcani


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top