fbpx
Connect with us

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a convocat, ieri, comisiile de evaluare, secretariatele acestora, dar şi angajații din cadrul DGASPC – de la Serviciul de evaluare complexă a copilului cu dizabilități și a persoanelor adulte cu handicap

Bacau

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a convocat, ieri, comisiile de evaluare, secretariatele acestora, dar şi angajații din cadrul DGASPC – de la Serviciul de evaluare complexă a copilului cu dizabilități și a persoanelor adulte cu handicap


Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a convocat, ieri, 7 decembrie 2022, comisiile de evaluare, secretariatele acestora, dar şi angajații din cadrul DGASPC – de la Serviciul de evaluare complexă a copilului cu dizabilități și a persoanelor adulte cu handicap

“Anual, peste 20 000 de persoane calcă pragul comisiilor de evaluare din cadrul DGASPC. Activitatea acestor comisii trebuie desfăşurată în spiritul transparenței şi bunei-credințe, mai ales că de evaluările realizate depinde stabilirea gradului de dizabilitate a unei persoane, respectiv a consecințelor ce decurg de aici asupra respectivei persoane. Prin urmare, evaluările cântăresc decisiv în economia vieții persoanelor cu dizabilități.
Din aceste rațiuni, precum şi din convingerea mea că interacțiunea cu persoanele cu dizabilități trebuie să aibă în vedere #omenia şi #empatia, am convocat astăzi comisiile de evaluare, secretariatele acestora, dar şi angajați din cadrul DGASPC – de la Serviciul de evaluare complexă a copilului cu dizabilități & a persoanelor adulte cu handicap.
Nu este suficientă înlocuirea unor oameni din anumite structuri pentru a avea rezultatele scontate. Este necesară schimbarea mentalităților și acordarea unui tratament egal şi corect tuturor beneficiarilor. Aceste aspecte pot face diferența în calitatea prestării unui act eminamente social, crucial pentru semenii noştri aflați în dificultate.
Oamenii greu încercați care vin la comisiile de evaluare nu au de ales: trăiesc sub spectrul unei realități apăsătoare, față de care avem obligația să umanizăm şi să eficientizăm procedurile specifice de evaluare, având ca prioritate interesul legitim al acestor cetățeni.
Ca atare, am solicitat revizuirea procedurii interne, pentru a se stabili cât mai clar modalitatea în care persoanele nedeplasabile sunt evaluate, cu respectarea termenului prevăzut de lege. În aceste situații, membrii Secretariatului Comisiei de evaluare trebuie să se deplaseze la domiciliul beneficiarilor pentru evaluare.
Să nu uităm că, adeseori, ne referim la persoane cu dificultăți locomotorii majore, care și-au pierdut total capacitatea de autoservire, autoîngrijire și autogospodărire. Lucrul cu această categorie socială comportă o complexitate şi sensibilități de natură să îi afecteze emoțional pe toți cei care intră în contact cu aceste cazuri.
Prin simplificarea birocrației, eliminarea eventualelor ambiguități și ajustarea cadrului legislativ la realitățile acestei munci, putem ușura activitatea personalului din comisie și asigura, cât mai echitabil şi onest, evaluarea persoanelor cu dizabilități”, a precizat Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.

 

News Moldova îți recomandă și ...   Directoarea Aeroportului Bacău a DEMISIONAT! Președintele Consiliului Județean, Valentin IVANCEA, a anunțat reorganizarea regiei în societate pe acțiuni


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top