fbpx
Connect with us

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a participat la lansarea Clusterului de Educație pentru Dezvoltare Durabilă, eveniment organizat la Universitatea ”Vasile Alecsandri”

Bacau

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a participat la lansarea Clusterului de Educație pentru Dezvoltare Durabilă, eveniment organizat la Universitatea ”Vasile Alecsandri”


Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, a participat, astăzi, 8 decembrie 2022, la lansarea Clusterului de Educație pentru Dezvoltare Durabilă, eveniment organizat la Universitatea ”Vasile Alecsandri”

“Timpurile prezente demonstrează, clar și fără echivoc, că avem un deficit de resursă umană specializată în domenii de activitate esențiale pentru buna funcționare a comunității, cauzat – în principal – de lipsa școlilor profesionale capabile să pregătească tineri specializați pe meserii.
Avem nevoie de o permanentă infuzie de resursă umană care să aibă o pregătire profesională pe măsură.
“Meseria, brățară de aur” rămâne baza de la care trebuie să plecăm în formarea noilor generații de tineri cu meserii: este și o necesitate a mediului de afaceri, care se confruntă cu lipsa resursei umane adecvate.
Astfel, realizarea unui cluster public- privat este un imperativ și un răspuns la această problemă sistemică. Pentru a schimba ceva, trebuie să începem de la bază, prin revitalizarea învățământului profesional și tehnic.
Am participat la lansarea Clusterului de Educație pentru Dezvoltare Durabilă, eveniment organizat la Universitatea ”Vasile Alecsandri”. Consiliul Județean este unul dintre membrii fondatori ai acestei asociaţii.
Consider că dezvoltarea acestei asocieri, tip cluster, este fundamentală pentru comunitatea băcăuană: ea va asigura viitorilor parteneri conectarea educației cu mediul economic și de business, în contextul economiei
concurențiale de astăzi.
Prima provocare a Clusterului este depunerea unui proiect prin PNRR – Componenta C15 – Educație, pentru construirea cu fonduri europene a unui Campus de învățământ dual tehnic.
Avem toate premisele să obținem finanțarea prin PNRR în condițiile unei evaluări obiective și echidistante, ținând cont că îndeplinim criteriile specifice atât prin realizarea clusterului ce are în centru Universitatea “Vasile Alecsandri”, cât și avantaje strategice date de mediul privat și poziționarea geografică.
Prin realism, deschidere și colaborare între toți factorii decizionali, bazele acestui demers vizând dezvoltarea unui campus integrat pentru învățământul profesional și tehnic în regim dual, vor constitui o oportunitate de neratat pentru tinerii băcăuani, dar și asigurarea forței de muncă pentru mediul local de afaceri”, a precizat Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău.

News Moldova îți recomandă și ...   Fermă agricolă din comuna băcăuană Blăgești, FRAUDĂ de 1,2 milioane lei din fonduri europene


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top