fbpx
Connect with us

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA caută soluții pentru LOCALITĂȚILE afectate de INUNDAȚII: ”Comunitățile locale nu trebuie lăsate SINGURE în fața intemperiilor”

valentin ivancea 2 2 - News Moldova

Bacau

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA caută soluții pentru LOCALITĂȚILE afectate de INUNDAȚII: ”Comunitățile locale nu trebuie lăsate SINGURE în fața intemperiilor”


Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA  a fost prezent astăzi în teren pentru căuta soluții pentru localitățile care suferă în urma inundațiilor

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA a declarat că localitățile din județul Bacău nu trebuie lăsate singure în fața intemperiilor, aşa cum de prea multe ori procedează, complet nepăsători, reprezentanții guvernului în teritoriu, care preferă să rămână închişi în birouri şi să constate pagube la final, în loc să prevină ce se poate preveni, la fața locului, cu o mai bună organizare în teren.

IVANCEA  a mai declarat că de câteva zile, județul Bacău şi întreaga Moldovă se află sub avertizarea codurilor meteo, apele au ieşit din matcă provocând inundații, iar viiturile formate din senin au măturat totul în cale, luând cu ele vieți omeneşti.

”Comunitățile locale nu trebuie lăsate singure în fața intemperiilor, aşa cum de prea multe ori procedează, complet nepăsători, reprezentanții guvernului în teritoriu, care preferă să rămână închişi în birouri şi să constate pagube la final, în loc să prevină ce se poate preveni, la fața locului, cu o mai bună organizare în teren. Adeseori, dezinteresul contribuie din plin la escaladarea situațiilor de criză.

De câteva zile, județul Bacău şi întreaga Moldovă se află sub avertizarea codurilor meteo – apele au ieşit din matcă provocând inundații; viiturile formate din senin au măturat totul în cale, luând cu ele vieți omeneşti (aşa cum s-a întâmplat la nefericitul concurs off-road de la Slănic Moldova).

Cred că în momentele de cumpănă altruismul şi empatia, dublate de disponibilitatea de a oferi o mână de ajutor, pot face diferența. Tocmai de aceea, astăzi m-am deplasat – alături de consilierul județean Vasile Budacă (PSD) – în comune de pe Valea Muntelui, pentru a evalua starea localităților după ploile din week-end, într-o zonă a județului în care inundațiile & viiturile sunt relativ dese, iar pagubele frecvente”, a declarat Valentin IVANCEA.

News Moldova îți recomandă și ...   CONEXTRUST SA, firma dăruită de VIOREL RUSU fiicei sale, înflorește în 2023: 230.000.000 de lei este valoarea licitațiilor atribuite din bani publici

Valentin IVANCEA: ”Împreună cu primarii comunelor Palanca (Adrian Paliştan), Brusturoasa (Valeriu Atudorei), Asău (Emilian Budacă) şi Dofteana (Ioan Bujor) am fost în zonele cele mai afectate

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA a fost astăzi (21.06-n.r.) împreună cu primarii comunelor Palanca (Adrian Paliştan), Brusturoasa (Valeriu Atudorei), Asău (Emilian Budacă) şi Dofteana (Ioan Bujor) la zonele cele mai afectate din aceste localități.

”Împreună cu primarii comunelor Palanca (Adrian Paliştan), Brusturoasa (Valeriu Atudorei), Asău (Emilian Budacă) şi Dofteana (Ioan Bujor) am fost în zonele cele mai afectate, asigurându-i de sprijinul meu şi al Consiliului Județean, mai ales că jud. Bacău nu a ieşit încă de sub avertizarea de vreme instabilă, iar în lunile ce vor veni vom mai avea de înfruntat fenomene meteo de intensitate extremă.
Oamenii locului sunt, pe bună dreptate, îngrijorați, dar ştiu că se pot bizui pe ajutorul CJ Bacău şi că nu vor fi abandonați la greu.
La Dofteana, ploile abundente au cauzat alunecări de teren ce au condus la prăbuşirea a peste 30 de metri liniari de gabioane. De asemenea, fenomenul de eroziune a malurilor, cu consecință directă în surparea de drumuri săteşti (Brusturoasa), trebuie cât mai repede combătut prin investiții în consolidarea & protejarea malurilor şi regularizarea cursurilor pâraielor.

Nu în ultimul rând, am constatat că lucrările realizate între 2017 – 2019 pentru regularizarea afluenților Trotuşului, pe care le-am supervizat de la conducerea Prefecturii, au dat rezultatele scontate: pagubele înregistrate au fost minime, în ciuda viiturilor care au lovit aşezările din această parte de județ”, a mai declarat Valentin IVANCEA.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea a efectuat o vizită de lucru pe Valea Trotușului


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top