Connect with us

Președintele CJ BACĂU, Valentin IVANCEA: ”Eforturile cadrelor MEDICALE aflate în prima linie a combaterii COVID -19 nu trec NEOBSERVATE”

Bacau

Președintele CJ BACĂU, Valentin IVANCEA: ”Eforturile cadrelor MEDICALE aflate în prima linie a combaterii COVID -19 nu trec NEOBSERVATE”

Președintele CJ BACĂU, Valentin IVANCEA a declarat că eforturile pe care le fac cadrele medicale aflate în prima linie a combaterii flagelului COVID -19  nu trec neobservate

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată în fiecare an la 7 aprilie, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA a declarat că eforturile pe care le fac cadrele medicale aflate în prima linie a combaterii flagelului COVID -19  nu trec neobservate, în ciuda stăruinței cu care unii „binevoitori” caută să le desconsidere munca.
Valentin IVANCEA a declarat că prioritatea mandatului său de președinte al Consiliului Județean Bacău este susținerea în continuare sistemul sanitar şi eforturile cadrelor medicale, consolidând statutul Sănătății 
”Observăm, în această primă parte a anului, o escaladare a evoluției pandemice, cu apariția de noi tulpini, mult mai contagioase, context în care presiunea pe sistemul medical şi pe lucrătorii săi se anunță cu atât mai mare.
 Tocmai de aceea, voi susține în continuare sistemul sanitar şi eforturile cadrelor medicale, consolidând statutul Sănătății ca prioritate a mandatului meu de preşedinte al Consiliului Județean Bacău, aşa cum cred că am demonstrat în jumătatea de an trecută de la preluarea funcției”, a declarat Valentin IVANCEA.
Totodată, președintele CJ BACĂU a ținut să menționeze că investițiile în modernizarea şi extinderea secțiilor de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, precum şi îmbunătățirea calității și eficienței actului medical vor fi prioritare în bugetul CJ pe 2021. 
”Investițiile în modernizarea şi extinderea secțiilor de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, precum şi îmbunătățirea calității & eficienței actului medical vor fi prioritare în bugetul CJ pe 2021.
 La SJU Bacău se construieşte, cu fonduri europene, heliportul spitalului şi se extinde UPU: odată cu punerea în funcțiune a acestor obiective, capacitatea SJU de intervenție pe cazuri de urgență va creşte.
Concomitent, avansează lucrările la extinderea secției „Radioterapie” şi instalarea celui de-al doilea accelerator de particule, investiție care va conduce la dublarea capacității de tratare a pacienților oncologici şi la asigurarea continuității schemelor de tratament.
 Recent, CJ a aprobat indicatorii unui nou obiectiv de investiții, respectiv transformarea pavilionului administrativ al SJU Bacău într-o creșă pentru copiii angajaților și ai personalului medical.
 Toate aceste inițiative – precum şi parteneriatele pe care le vom derula cu autoritățile locale, în domeniul medical – atestă preocuparea CJ pentru creşterea rezilienței sistemului sanitar județean şi consolidarea rezistenței acestuia în fața provocărilor pandemice prezente şi viitoare”, a mai declarat IVANCEA.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top