Connect with us

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA s-a întâlnit cu ANTREPRENORII din ONEȘTI: ”Le-am propus elaborarea unui MEMORANDUM comun”

Bacau

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA s-a întâlnit cu ANTREPRENORII din ONEȘTI: ”Le-am propus elaborarea unui MEMORANDUM comun”

Valentin IVANCEA: ”Am lansat propunerea pentru înființărea unui PARC INDUSTRIAL pe platforma Oneşti”

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA a declarat că s-a reîntâlnit astăzi (02.04-n.r.) cu antreprenorii ce derulează investiții pe platforma industrială Onești, prezentându-le măsurile aprobate până acum în Consiliul Județean Bacău referitor la reabilitarea străzii Industriilor, cu finanțare din partea CJ, precum și la schema cadru de minimis prin care acești antreprenori pot obține, din partea autorității locale, facilități fiscale în sprijinirea investițiilor lor

După discuția avută în decembrie 2020, m-am reîntâlnit astăzi cu antreprenorii ce derulează investiții pe platforma industrială Onești, prezentându-le măsurile aprobate până acum în Consiliul Județean Bacău referitor la reabilitarea străzii Industriilor, cu finanțare din partea CJ, precum și la schema cadru de minimis prin care acești antreprenori pot obține, din partea autorității locale, facilități fiscale în sprijinirea investițiilor lor (scutiri de la plata impozitelor pe teren, clădiri etc).

Consiliul Județean a respectat foaia de parcurs & angajamentele asumate la sfârșitul anului trecut și mă bucur să constat că antreprenorii oneșteni au înțeles asta, manifestându-și interesul față de planul pe care l-am gândit pentru relansarea acestui obiectiv industrial, strategic în ecuația dezvoltării județului.

Pe lângă reabilitarea străzii Industriilor, finanțată în proporție de 90% de către CJ Bacău, Primăria Onești are acum la dispoziție schema cadru de ajutor de minimis prin aplicarea căreia poate susține investițiile agenților economici de pe platformă: în acest sens, i-am propus primarului Neghină să vină alături de inițiativele CJ și să susțină antreprenorii, acordând facilități prin schema menționată”, a declarat Valentin IVANCEA.

IVANCEA a mai declarat că este sigur că determinarea antreprenorilor de pe platformă şi know-how-ul existent pot fi valorificate şi, mai mult, ele constituie un cert avantaj competitiv

”Sunt sigur că determinarea antreprenorilor de pe platformă şi know-how-ul existent pot fi valorificate şi, mai mult, ele constituie un cert avantaj competitiv. Tocmai de aceea, le-am propus în discuția de astăzi elaborarea unui MEMORANDUM comun – care va fi transmis atât autorităților naționale, cât şi Comisiei Europene – pentru ca județul Bacău să fie eligibil la finanțări europene prin mecanismul de tranziție justă, respectiv Programul Operațional Tranziție Echitabilă.

În județul Bacău există numeroase situri industriale contaminate/poluate istoric a căror regenerare trebuie să poată fi finanțată cu fonduri europene: tranziția verde nu se rezumă la exploatațiile carbonifere din Oltenia.

De asemenea, am lansat propunerea de a ne reuni într-o formă asociativă reglementată transparent, în vederea înființării unui PARC INDUSTRIAL pe platforma Oneşti, de facilitățile căruia să beneficieze toți agenții economici de pe platformă. Noi credem că doar printr-o viziune congruentă, valorificând la maxim indiscutabilele atuuri de care dispune, platforma industrială Oneşti se va relansa economic şi, odată cu ea, întreaga zonă a Văii Trotuşului.

Semințele pe care le-am sădit astăzi nu vor rodi luna viitoare, la fel cum nu vom obține mâine rezultatele muncii noastre de azi. Însă convingerea mea este că în termen de 4-5 ani, cu suportul administrativ aferent şi accesând fonduri europene pentru investiții, antreprenorii vor reînvia platforma Oneşti – motorul economic de altădată al județului. Asta se traduce în locuri de muncă, impozite şi taxe locale, investiții pe orizontală şi infrastructură. Pe scurt, dezvoltare durabilă”, a mai declarat Valentin IVANCEA.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top