fbpx
Connect with us

Președintele Consiliului Județean BACĂU, Valentin IVANCEA: „Județul Bacău se menține în topul absorbției fondurilor europene, ocupând locul 2 pe regiunea Nord – Est!”

DSC 0781 e1655705386746 - News Moldova

Bacau

Președintele Consiliului Județean BACĂU, Valentin IVANCEA: „Județul Bacău se menține în topul absorbției fondurilor europene, ocupând locul 2 pe regiunea Nord – Est!”


Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat faptul că județul Bacău se menține în topul absorbției fondurilor europene, ocupând locul 2 pe regiunea Nord – Est, după județul Iași și locul 7 la nivel național

„Conform datelor statistice furnizate de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Județul Bacău continuă să se numere printre județele fruntașe în ceea ce privește atragerea de fonduri europene.

BACAU e1657090252135 - News Moldova

 În urma contractelor de finanțare semnate, în cadrul perioadei de programare financiară 2014 – 2020, Județul Bacău ocupă locul șapte la nivel național. Au fost semnate un număr de 257 de contracte de finanțare, din care 99 sunt finalizate, iar 158 sunt în derulare. Suma atrasă efectiv din fonduri europene este de 3.953.920.353.

Valorile contractelor pe fiecare program operațional arată foarte clar că Programul Operațional Infrastructură Mare și Programul Operațional Regional sunt cele mai eficiente și benefice programe operaționale ale actualei programări financiare.

DSC 0781 e1655705386746 - News Moldova

Cel puțin la fel de importantă ca atragerea de fonduri europene este implementarea propriu-zisă a finanțărilor, adică absorbția concretă de bani europeni, lucru condiționat de capacitatea administrativă a beneficiarilor, respectiv de expertiza & priceperea echipelor de implementare.

Valoarea totală a contractelor încheiate în județul Bacău, în care se regăsește și cofinanțarea este de 5.640.758.609 lei (peste 1 miliard de euro).”, a declarat Valentin Ivancea.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul AUR Antonio Andruşceac solicită impunerea unor sancțiuni împotriva parlamentarului USR Ionuț Moșteanu din cauza limbaj calomnios


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top