fbpx
Connect with us

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA: „Lucrările la parterul și subsolul clădirii fostului Spital Municipal se apropie de finalizare”

Bacau

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA: „Lucrările la parterul și subsolul clădirii fostului Spital Municipal se apropie de finalizare”


Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat faptul că lucrările la parterul și subsolul clădirii fostului Spital Municipal se apropie de finalizare

„Se lucrează în două schimburi iar stadiul de execuție este de 85%, ceea ce înseamnă că nu suntem departe de momentul în care aceste incinte medicale vor fi date în folosință, după ce – în urmă cu doi ani – etajele 4 și 5 ale clădirii au fost operaționalizate ca spații de preluare și tratare a cazurilor critice de Covid19. 

Lucrările NU AU NECESITAT CHELTUIELI SUPLIMENTARE și respectă măsurile de complementarizare dictate de Școala Națională de Management Sanitar, astfel încât – într-un viitor pe care mi-l doresc apropiat – băcăuanii să beneficieze de serviciile medicale oferite de un pavilion pe deplin funcțional.

Antreprenorul s-a mobilizat pentru a realiza la standarde de calitate această lucrare iar managerul SJU Bacău, Adrian Popa, gestionează într-o manieră profesionistă finalizarea acestui obiectiv.

În sedința extraodinară care va avea loc la începutul săptămânii viitoare – la care l-am invitat și pe primarul muncipiului – consilierii județeni vor avea pe masă proiectul de hotărâre cu privire la solicitarea trecerii clădirii fostului Spital Municipal din domeniul public al Municipiului Bacău, în domeniul public al Județului Bacău.

După consultările pe care le-am avut în urmă cu două săptămâni, când plenul Consiliului Județean a agreat de principiu această inițiativă, sunt încrezător că și proiectul de hotărâre va primi girul aleșilor județeni, într-o cât mai largă și concludentă majoritate.

Așa cum a subliniat inclusiv Ministerul Sănătății, este singura soluție prin care clădirea fostului Spital Municipal poate fi introdusă în circuitul medical, în contextul finalizării lucrărilor la acest imobil și integrării sale în Spitalul Județean de Urgență Bacău într-o unitate spitalicească de sine stătătoare.”, a declarat Valentin Ivancea. 

News Moldova îți recomandă și ...   PROGRESE în ceea ce privește reabilitarea şi consolidarea seismică a Palatului Administrativ din Bacău, cu fonduri europene prin PNRR


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top