Connect with us

Președintele PSD BACĂU, Dragoș BENEA, vizită în Piața SAN PIETRO la 3 ani de la vizita papei FRANCISC în ROMÂNIA

Bacau

Președintele PSD BACĂU, Dragoș BENEA, vizită în Piața SAN PIETRO la 3 ani de la vizita papei FRANCISC în ROMÂNIA

La exact 3 ani distanță de la vizita apostolică efectuată în România de Papa Francisc, o delegație băcăuană a fost primită la Vatican de Sfântul Părinte

Președintele PSD Bacău a rememorat ziua binecuvântată de 1 iunie 2019, particip  ând alături de familie, la Iaşi, la întâlnirea istorică pentru Moldova (organizată atunci la Palatul Culturii).

„Multe s-au schimbat sub imperiul pandemiei şi al războiului din Ucraina, însă – încet, dar sigur – lumea se reînvață cu o normalitate pe care o credeam pentru totdeauna pierdută.

M-au copleşit grandoarea Vaticanului, dar mai ales bunătatea şi căldura sufletească emanate de un OM care, oricât de greu încercat ar fi de neajunsurile senectuții, arată că demnitatea rămâne una din trăsăturile fundamentale ale ființei omeneşti.

I-am oferit Sfântului Părinte albumul fotografic “Mărturisiri”, conținând cele mai reprezentative imagini ale județului Bacău, însoțit de autograful Nadiei Comăneci, rugându-l totodată să binecuvânteze testamentul spiritual “El Jesuito” care, pentru mine şi familia mea, reprezintă – la propriu şi la figurat – cartea de căpătâi a ultimilor 8 ani.

Iertarea, spune Papa Francisc în autobiografia amintită, înseamnă că “pentru ceea ce mi-ai făcut nu-ți voi răspunde cu aceeaşi monedă”: totul “e trecut în balanța de câştiguri şi pierderi”, iar eu ca individ “nu voi alimenta ranchiuna” şi discordia.

În aceste cuvinte împăciuitoare, precum şi în formulele “Te rog”, “Mulțumesc” şi “Iartă-mă” – pe care Papa Francisc ne-a conjurat să le folosim zi de zi, clipă de clipă – stă măreția acestui om carismatic care, sub inspirația Duhului Sfânt, reuşeşte să ajungă la țărmul fiecărei inimi, făcând-o să vibreze pe acordurile unui umanism din care vom avea întotdeauna ceva de învățat., a declarat Dragos Benea. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top