fbpx
Connect with us

Primar din Bacău, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Primar din Bacău, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene - News Moldova

Bacau

Primar din Bacău, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primarul comunei băcăuane Bârsănești, Gelu Botezatu, a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție Bacău pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de tentativă de folosire sau prezentare cu rea-credință a documentelor sau declarațiilor false, inexacte sau incomplete, în vederea obținerii frauduloase a fondurilor europene

Conform anchetei, în perioada 2020-2021, în cadrul implementării proiectului „Construire Centru de Tineret pentru Activități Culturale în comuna Bârsănești, județul Bacău”, primarul Botezatu ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai multe documente inexacte, menite să ateste că lucrările din proiect au fost executate de către SC Giaflor Prest SRL. Însă, în realitate, lucrările ar fi fost executate de alte două societăți comerciale, încălcându-se astfel condițiile contractuale referitoare la subcontractare.

Scopul acestor acțiuni presupus frauduloase ar fi fost obținerea pe nedrept a fondurilor europene. Cu toate acestea, cererea de plată a fost respinsă de AFIR din cauza identificării unor neregularități.

În urma acestor constatări, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal, solicitând recuperarea sumei de 11.900 lei, care reprezintă prima tranșă de bani remisă în cadrul proiectului. Această sumă nu a fost inclusă în actul de inculpare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bacău, iar procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu administratorul SC Giaflor Prest SRL, care a recunoscut săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, în tentativa de obținere pe nedrept a fondurilor europene.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top