Connect with us

Primăria băcăuană BRUSTUROASA a apelat la o firmă fără ANGAJAȚI pentru perfecționarea FUNCȚIONARILOR! Cursurile au loc în stațiunea MAMAIA

Bacau

Primăria băcăuană BRUSTUROASA a apelat la o firmă fără ANGAJAȚI pentru perfecționarea FUNCȚIONARILOR! Cursurile au loc în stațiunea MAMAIA

Cursurile de formare profesională, adevărate vacanțe pentru funcționarii publici

Sute de funcționari sunt trimiși anual în stațiuni de pe litoral, la munte sau la băi, câte șapte zile, la hoteluri de trei și patru stele, cu servicii all inclusive asigurate. Toate acestea, sub umbrela unor cursuri de formare profesională.

Potrivit ”Bazei legale pentru organizarea cursurilor de perfecționare”, orice funcționar, indiferent de poziția sa în organigramă poate beneficia de aceste vacanțe: de la cei aflați în funcții de conducere, până la șoferi și secretare. Există cursuri de administrare a parcului auto, cursuri de scriere a documentelor de stare civilă sau cursuri de management al stresului și gestionarea emoțiilor. 

Acest model l-au urmat și primăriile din județul Bacău! Potrivit SEAP de la începutul anului și până astăzi (12.06-n.r.), mai multe primării din județul Bacău au achiziționat atât cursuri de formare profesională, cât și cazare pentru perioada următoare, în plin sezon estival.

Printre acestea putem enumera: BRUSTUROASA, MĂGURA, VULTURENI, LIVEZI. 

Bugetarii din BRUSTUROASA vor pleca la MARE în stațiunea MAMAIA pentru 7 ZILE

În perioada 15- 22 august 2021, funcționarii publici din localitatea băcăuană BRUSTUROASA vor beneficia de ”Servicii de cazare” la Hotelul  MEDITERANEAN (hotel de patru stele) din stațiunea MAMAIA.

Pentru cazarea acestora s-a scos din bugetul local suma de 5.150 RON.

Totodată, potrivit SEAP, pentru cei 5.150 RON a fost închiriată o cameră dublă, pentru șase nopți de cazare. În același timp, persoanele care vor merge vor beneficia și de mic dejun inclus în acest preț.

Potrivit site-ului litoralulromanesc.ro, pentru șapte nopți de cazare în perioada 15- 22 august 2021 la Hotelul  MEDITERANEAN din MAMAIA, doar o cameră dublă pentru două persoane ajunge la 5.579 RON.

Conform SICAP cursurile la care angajații primăriei urmează să se specializeze au fost în valoare de 750 RON și au vizat pregătirea bugetarilor din BRUSTUROASA în COMUNICARE ÎN INSTITUȚIILE PUBLICE”

Atât serviciile de cazare achiziționate, cât și cursurile de formare profesională au fost contractate de firma ACADEMICA SOLUTIONS SRL.

O firmă fără angajați va pregăti bugetarii din BRUSTUROASA

Societatea ACADEMICA SOLUTIONS SRL a fost înființată în august 2020  pe raza municipiului București și este administrată de Radu Petrica MOCANU acesta fiind și unicul acționar.

În anul 2020 societatea a declarat o cifră de afaceri de 7 500 RON, un profit de 4 801 RON, dar și datorii în valoare de 2 225 RON. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea nu are angajați.

Ca obiect de activitate principal, ACADEMICA SOLUTIONS SRL are
”Activități de servicii suport pentru învățământ”

Primarul localității BRUSTUROASA, Valeriu Atudorei: ”Am treabă, nu pot vorbi”

Contactat de jurnaliștii NEWS MOLDOVA, primarul localității BRUSTUROASA, Valeriu ATUDOREI a declarat că domnia sa nu are timp pentru a vorbi deoarece ”are treabă”.

”Am treabă…sunt pe un pod. Nu pot vorbi”, a declarat edilul.

Reamintim că jurnaliștii NEWS MOLDOVA, l-am mai contactat pe edil și zilele trecute pentru a cere un punct de vedere cu privire la persoanele care vor pleca la aceste cursuri, dar Valeriu ATUDOREI ne-a declarat și la acel moment că este ocupat și nu poate sta la discuții.

 

ACADEMICA SOLUTIONS SRL – abonată la contratele cu statul în 2021

ACADEMICA SOLUTIONS SRL a mai câștigat în ultimele luni contracte cu instituțiile statului. Totodată, precizăm că în anul 2020 (anul înființării), societatea nu a avut vreun contract cu statul. 

Astfel, în 2021 ACADEMICA SOLUTIONS SRL a încheiat până în acest moment (09.07-n.r.) 21 de contracte cu instituțiile statului, în principal primării în valoare de 102.460 RON. 

Printre instituțiile care au apelat la serviciile ACADEMICA SOLUTIONS SRL amintim: Primăria Slătioara – Vrancea, Primăria Rediu – Neamț, Spitalul de Recuperare Covasna, Comuna Madulari – Vâlcea, Comuna SantaMaria Orlea – Hunedoara, Comuna Sincraiu de Mureș – Mureș, Comuna Halmeu – Satu Mare, Comuna Dărmănești – Argeș. 

Reamintim că aceste cursuri au loc numai în stațiuni turistice (litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, Maramureș, Băile Felix) și  potrivit  ”Bazei legale pentru organizarea cursurilor de perfecționare”, fiecare participant are dreptul la un însoțitor adult și la un copil, totul fiind inclus în prețul suportat de instituția publică.

 

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top