Connect with us

Primăria ONEŞTI, MODERNIZEAZĂ ILUMINATUL public din FONDURI proprii

Bacau

Primăria ONEŞTI, MODERNIZEAZĂ ILUMINATUL public din FONDURI proprii

Primăria Oneşti doreşte să modernizeze iluminatul public pe o stradă din municipiu, cu fonduri din bugetul local.

În acest sens a fost depus pe SEAP un anunţ de selecţie de oferte, obiectul achiziţiei fiind modernizare iluminat public pe strada Industriilor, iar valoarea estimată de 51.000 lei fără TVA. Durata contractului de prestări servicii este de 23 de luni de la semnarea lui, cu posibilitate de prelungire.

Printre alte condiţii, ofertanţii trebuie să demonstreze că au o experinţă similară, în sensul să prezinte trei contracte similare, în ultimii trei ani, cu o valoare cumulată de minim 51.000 lei fără tva.

Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Cât priveşte motivarea unei astfel de investiţii, se are în vedere că, din 2000, de când s-a remarcat un declin al Platformei Petrochimice, nu s-a mai investit în reabilitarea iluminatului public de pe strada Industriilor, cauzând nemulţumirea participanţilor la trafic.

Aşa se face că unii stâlpi au corpuri de iluminat învechite, degradate, iar alţii nu mai au corpuri de iluminat. Se intenţionează modernizarea întregii reţele, astfel încât să fie înlocuiţi stâlpii, reţeaua de alimentare şi corpurile de iluminat. De asemenea, reprezentanţii municipalităţii au în vedere analizarea posibilităţii de a monta panouri fotovoltaice.

Alimentarea cu energie electrică a corpurilor de iluminat se va realiza atât cu panouri solare cât şi din reţeaua de energie electrică. Corpurile de iluminat vor fi prevăzute cu leduri pentru a asigura un consum cât mai redus de energie electrică.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top