Connect with us

Primăria TÂRGU OCNA a devenit subiect de FAKE NEWS referitor la evenimentele dedicate ZILEI de 1 DECEMBRIE

Bacau

Primăria TÂRGU OCNA a devenit subiect de FAKE NEWS referitor la evenimentele dedicate ZILEI de 1 DECEMBRIE

Este o tradiţie în Oraşul Târgu Ocna să se organizeze manifestări dedicate Zilei Naţionale a României

Evenimentul de anul acesta a fost transmis oficial live pe pagina de facebook a Primăriei Oraşului Târgu Ocna.

În cadrul programului, evenimentele au decurs astfel:

  • După salutul de deschidere, prezentat de Primarul Oraşului, în Piaţetă a fost adus Drapelul României de către doi tineri îmbrăcaţi în costume populare românești. Acest simbol a fost primit în dar, de la oaspeţi de seamă, care au vizitat localitatea cu o zi înainte (minutul 4:39).
  • Odată cu montarea drapelului în suportul amplasat în faţa zonei oficiale, în sistemul audio a fost difuzat poemul “Cântecul Tricolorului”, versuri și muzică în varianta originală a marelui compozitor Ciprian Porumbescu (minutul 6:15)
  • Într-o atmosferă solemnă a fost intonat, Imnul României “Deşteaptă-te Române” de către o distinsă doamnă profesor – director al unei unităţi de învăţământ din oraş, fiind acompaniată de vioară și clapă, (minutul 8:43).

AICI poate fi urmărită inregistrarea INTEGRALA a evenimentului

  • A urmat slujba religioasă şi parastasul închinat eroilor neamului românesc, căzuţi la datorie pentru patrie, oficiată de către soborul de preoţi din oraş, împreună cu preotul protopop al zonei.
  • În semn de respect, pentru Ziua Naţională, au fost transmise discursuri ale oficialităţilor cancelariei administrative a protopopiatului și administrativ judeţene.
  • Însemnătatea istorică a momentului a fost prezentată de un domn profesor de istorie din cadrul Colegiului Naţional “Costache Negri” Târgu Ocna.
  • A fost susţinut un program artistic, folcloric, de către reprezentanţii Centrului Cultural “Ion Talianu” din localitate şi de către Ansamblul Datini Trotuşene, în calitate de invitat.
  • Pe muzica militară specifică, au fost depuse coroane de flori de către oficialităţi (Consiliul Judeţean Bacău, Primarul şi Consiliul Local al Oraşului Târgu Ocna, Protoeria Oneşti, Asociaţia Tradiţiilor Militare, instituţiile şi societăţile reprezentative, partide politice) la Monumentul Eroilor din imediata apropiere.
  • Manifestarea publică s-a încheiat cu mesajul de mulţumire adresat de primarul localităţii însoţit de urările de început de sărbători de iarnă.
Ulterior, o delegaţie restrânsă, împreună cu primarul, s-a deplasat pentru a depune coroane de flori la toate monumentele închinate eroilor din oraş (Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial – Biserica “Sfântul Nicolae”, Cimitirul Eroilor – Osuar din Cartierul Poieni, Monumentul Eroilor de pe muntele Măgura, Monumentul Eroilor din Războiul de Independenţă, Monumentul Eroilor Vânători de Munte de pe dealul Cireşoaia).
Considerăm că a fost interpretat eronat evenimentul dedicat Zilei Naţionale a României organizat în Oraşul Târgu Ocna prezentat pe canalele de socializare de către anumite persoane şi preluat de mass media ca subiect de ştiri, transmite Primăria TARGU OCNA.
Asimilarea poemului patriotic “Cântecul Tricolorului”, a marelui compozitor Ciprian Porumbescu, cu Imnul României din perioada comunistă este nepotrivită, versurile celor două cântece fiind diferite. Vizionând înregistrarea evenimentului, acest fapt este concludent.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top