fbpx
Connect with us

Primarul comunei Solonț, Bacău, Eusebiu ALEXANDRESCU: 'Dorim să îmbunătățim competențele fermierilor, prin aplicarea unui management competitiv, în paralel cu respectarea principiilor dezvoltării durabile și valorificarea potențialului turistic.' – MOLDOVA INVEST

primarul-comunei-solont,-bacau,-eusebiu-alexandrescu:-'dorim-sa-imbunatatim-competentele-fermierilor,-prin-aplicarea-unui-management-competitiv,-in-paralel-cu-respectarea-principiilor-dezvoltarii-durabile-si-valorificarea-potentialului-turistic.'-–-moldova-invest

Bacau

Primarul comunei Solonț, Bacău, Eusebiu ALEXANDRESCU: 'Dorim să îmbunătățim competențele fermierilor, prin aplicarea unui management competitiv, în paralel cu respectarea principiilor dezvoltării durabile și valorificarea potențialului turistic.' – MOLDOVA INVEST


Solont - Moldova Invest

Comuna Solonț este situată în partea de Nord a județului, la o distanță de 40 km de Municipiul Bacău şi de 18 km de oraşul Moineşti.

Economia locală este bazată, în mare parte pe activități de agricultură şi comerț, existând în acelaşi timp, la nivelul comunei agenți economici care sunt înregistrați şi funcționează în domenii precum industrie şi construcții. Prin intermediul proiectelor realizate, se observă angajamentul continuu al primarului Eusebiu Alexandrescu și al administrației locale în îmbunătățirea vieții cetățenilor comunei Solonț.

În cadrul interviului nostru, primarul Eusebiu ALEXANDRESCU a oferit informații despre proiectele finalizate și a menționat proiectele orientate spre viitor, care vizează dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului administrativ local.

primar solont - Moldova Invest

Numiți câteva proiecte pe care le-ați desfășurat în ultimii ani cu scopul de a îmbunătăți nivelul de trai al localnicilor din comuna Solonț.

News Moldova îți recomandă și ...   405 abonamente oferite de CJ Bacău la festivalul Young Island pentru absolvenții de liceu merituoși

În comuna noastră am implementat mai multe proiecte menite să îmbunătățească nivelul de trai al localnicilor. Astfel, în perioada 2020 – 2022 au fost realizate următoarele obiective:

• Modernizarea DC 183 și a drumurilor locale, comuna Solonț, județul Bacău.
• Modernizarea DC 184 Cucueți (Casa Parohială – Lacu), proiect finanțat de CNI și buget local.
• Modernizarea sistemului de iluminat public prin creșterea eficienței energetice a corpurilor de iluminat și gestionarea inteligentă a energiei electrice în infrastructura de iluminat public din comună. Proiect finanțat de A.F.M. și buget local.
• Extinderea sistemului video de supraveghere (buget local).
• Amenajarea punții pietonale în satul Cucueți, zona Muraru Constantin
• Construirea punții pietonale în zona “Tănase” din satul Cucueți, comuna Solonț.
• Programul Pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Suma alocată este de 420.000 lei pentru școlile din comuna Solonț (masă caldă).
• Alte lucrări de investiții. Lucrări de instalații electrice-sisteme de telecomunicații, furnizare echipamente IT, achiziție centrală termică la sediul Primăriei, lucrări de întreținere și refacere a podurilor la Km 13+643 și Km 13+893 pe DC 184, sat Cucueți, și placări gabioane.
• Lucrări de întreținere, balastare și deszăpezire a drumurilor, cu utilaje și personalul UAT Solonț.

News Moldova îți recomandă și ...   Un individ a furat doua telefoane dintr-o sală de jocuri din Bacău!

solonț

Dacă ne referim la momentul prezent, ce proiecte aveți în derulare și în ce stadii se află acestea?

În prezent, avem mai multe proiecte în derulare, fiecare în diferite stadii de implementare. Iată câteva dintre aceste proiecte (obiective pentru anul 2023) și stadiile în care se află:
• Sistem de alimentare cu apă pentru satele Solonț și Sărata, comuna Solonț. S-a aprobat de către Ministerul Dezvoltării suma de 11.493.001,09 lei prin programul Anghel Saligny și bugetul local.
• Sistem de canalizare cu stație de epurare pentru satele Solonț și Sărata, comuna Solonț. S-a aprobat de către Ministerul Dezvoltării suma de 20.437.408,006 lei prin programul Anghel Saligny și bugetul local.
• Modernizarea DC 184 Cucueți, Casa Parohială – Pod Bărnești.
• S-a aprobat suma de 3.849.339 lei prin programul Anghel Saligny și bugetul local.
• Prin GAL s-a depus și aprobat proiectul de îmbunătățire a serviciilor locale de

News Moldova îți recomandă și ...   Sentință definitivă în cazul crimei șocante din Onești. Ce pedepse au primit criminalul și complicea sa


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top