Connect with us

Proiect educațional de anvergură la FOCȘANI! Școala de vară internațională ”Identitate, spiritualitate și cultură românească”

Bacau

Proiect educațional de anvergură la FOCȘANI! Școala de vară internațională ”Identitate, spiritualitate și cultură românească”

Elevi și profesori din Ucraina și Republica Moldova au participat, în perioada 25-30 iulie la școala de Vară ”Identitate, spiritualitate și cultură românească”

Manifestarea a fost organizată de Liceul de Artă ”Gh. Tattarescu” (initiator director Ioana Constantinescu), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, ISJ Vrancea, Protoeria Panciu și Colegiul Național ”Emil Botta” din Adjud.

Au fost oaspeți elevi și profesori de la Liceul  „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, Ucraina, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Tiraspol (regiunea transnistreană) și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret ”CRAT” din Bălți, Republica Moldova.

Scopul școlii de vară a fost acela de a promova şi valoriza potenţialul individual şi de grup al copiilor, însuşirea, pe termen scurt şi lung, a unor alternative real – educative de petrecere a timpului liber fără frontiere si prezentarea și explicarea unor elemente definitorii ale spiritualității și culturii românești, influența trecutului în prezent pentru formarea unei atitudini deschise față de diversitatea exprimării culturale.

Elevii și profesorii participanți au fost implicați în patru ateliere. Atelierele de artă urbană și de sculptură s-au desfășurat în Parcul Bălcescu unde participanții au realizat picturi urbane pe un perete dar și bustul din ipsos al unionistului Nicolae Bălcescu. Atelierul de pictură de icoane pe sticlă și atelierul Ro-Art mozaic au fost organizate în curtea Liceului de Artă ”Gh. Tăttărescu din Focșani.

La finalul școlii de vară, la sediul Protoieriei Panciu, care a sprijinit buna organizare a școlii de vară, au fost înmânate distincții.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top