fbpx
Connect with us

PROTEST in fata Primariei Bacau – Instructorii auto nemultumiti de noile restrictii

PROTEST in fata Primariei Bacau - Instructorii auto nemultumiti de noile restrictii - News Moldova

Bacau

PROTEST in fata Primariei Bacau – Instructorii auto nemultumiti de noile restrictii

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mulți instructori auto veniți, astăzi, la Centrul de Afaceri și expoziții din Bacău pentru a protesta, hotărât, împotriva proiectului de hotărâre prin care se va restricționa circulația mașinilor școlilor de șoferi în centrul orașului, între orele 7:00 – 9:00 și 16:00 – 17:00. Chiar înainte de a începe ședința consilierilor locali, instructorii au avut o discuție față în față cu primarul Lucian Stanciu Viziteu, exprimându-și nemulțumirea pentru aducerea proiectului de hotărâre pe ordinea de zi.

 Nu este corect să fim restricționați între orele propuse în proiectul ce se va discuta astăzi.  Este o discriminare și vrem să ne facem orele conform traficului ca elevul să poată conduce la toate nivelurile de trafic existente acum”

„Amintim că șoferii de autobuze sunt nemulțumiți că trebuie uneori să aștepte după mașinile-școală, dar, în Bacău, vom observa că trei sferturi din conducătorii din transportul în comun nu trag în stațiile cu alveolă. Un alt aspect, în municipiul Bacău, sunt mașinile staționate neregulamentar. Trebuie găsite soluții, trebuie locuri de parcări, iar noi trebuie să pregătim elevul la standardele în care să poată lua carnetul de conducere”, ne-a declarat pentru NewsMoldova, Robert Bugnariu.

PROTEST in fata Primariei Bacau - Instructorii auto nemultumiti de noile restrictii - News MoldovaLa rândul său, edilul șef al Bacăului le-a explicat instructorilor că administrația locală nu este responsabilă de situația creată: ” Ar trebui să fie discuții directe cu reprezentații poliției naționale rutiere pentru că tocmai cei de la ministerul de interne au venit cu această soluție care se aplică sau se va aplica la nivel național. E foarte bine că mi-au spus aceste doaleanțe, o să-i invit să participe pe mai mulți dintre ei la comisia de siguranță a traficului pe care am înființat-o anul acesta”, a declarat Lucian Stanciu Viziteu care a precizat că nu va scoate proiectul de hotârâre de pe ordinea de zi.

De subliniat că interdicția nu se va aplica în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, iar activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere se va putea realiza pe toate străzile din municipiul Bacău. Pentru încălcarea interdicției proprietarii mașinilor de școală vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top