fbpx
Connect with us

Reacția conducerii Spitalului din Bacău în cazul gravidei care a MURIT la 24 de ore de la internare

Reacția conducerii Spitalului din Bacău în cazul gravidei care a MURIT la 24 de ore de la internare - News Moldova

Bacau

Reacția conducerii Spitalului din Bacău în cazul gravidei care a MURIT la 24 de ore de la internare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Bacău, în care o tânără gravidă și-a pierdut viața alături de fătul său, la doar 24 de ore de la internare, a stârnit indignare și îngrijorare în rândul comunității locale

Evenimentul tragic a fost marcat de o serie de circumstanțe care ridică întrebări privind modul în care sistemul medical a gestionat cazul Mariei, o femeie în vârstă de 38 de ani, care s-a prezentat la spital cu dureri intense, febră și alte simptome alarmante.

Conform declarațiilor soțului acesteia, Maria a resimțit dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap, iar starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid. Deși anterior, la un control ginecologic programat, sarcina sa fusese evaluată ca fiind în parametrii normali, la internarea în maternitate, medicii au constatat oprirea sarcinii din evoluție, impunând intervenția chirurgicală imediată. Cu toate acestea, operația a fost amânată, având loc abia după 12 ore de la internare, o întârziere considerată critică de către familia victimei.

După intervenția chirurgicală, Maria a fost transferată la secția de terapie intensivă, unde, din păcate, a suferit două stopuri cardiorespiratorii. Al doilea stop a fost fatal, conducând la pierderea vieții ei și a fătului. Soțul femeii a acuzat medicii de la spital că au intervenit tardiv și că nu au acordat atenția necesară stării de sănătate a soției sale, contribuind la tragicul rezultat.

În replică, conducerea Spitalului Județean Bacău a afirmat că toate protocoalele medicale au fost respectate în cazul Mariei și că starea ei de sănătate s-a agravat după câteva ore de la internare. Cu toate acestea, familia victimei a solicitat clarificări și a depus mai multe reclamații, determinând Poliția să deschidă un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții unității medicale au subliniat că se desfășoară anchete pentru a elucida circumstanțele tragicei pierderi, menționând că primele rezultate ale investigațiilor indică o evoluție rapidă spre gravitate, determinată de un șoc toxico-septic și o coagulare intravasculară diseminată, și nu de cauze ginecologice.

Cazul Mariei amintește de tragicul eveniment care a avut loc în Botoșani, unde o altă tânără gravidă a murit în condiții similare. Aceste situații pun sub semnul întrebării eficiența sistemului medical și solicită o examinare atentă și exhaustivă pentru a asigura siguranța pacienților în circumstanțe delicate precum sarcina și nașterea.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top