Connect with us

Reacție VIRULENTĂ a băcăuanilor la adresa primarului VIZITEU: ”Un EȘEC total”

Bacau

Reacție VIRULENTĂ a băcăuanilor la adresa primarului VIZITEU: ”Un EȘEC total”

Lucian VIZITEU: ”Finanțarea prin emisiune de obligaţiuni înseamnă profit pentru cetăţeni”

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu VIZITEU, dorește să împrumute de la populație 160 de milioane LEI. Totul va fi posibil printr-o emisiune de obligațiuni municipale, răscumpărarea în etape, la cel mult 15 ani.

Astfel, edilul va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre, pentru finanțarea printr-o emisiune de obligațiuni a datoriilor actuale.

Potrivit proiectul de hotărâre, bugetul local nu dispune de fondurile necesare pentru refinanțarea datoriei publice, astfel este necesară optimizarea serviciului datoriei publice prin utilizarea eficienta a resurselor financiare și minimizarea costurilor finanțării.

Finanțarea prin emisiune de obligaţiuni înseamnă profit pentru cetăţeni, deoarece dobânzile pe care le va plăti municipalitatea vor putea ajunge direct la cetățenii care investesc în obligațiuni, și nu la băncile comerciale, ca în cazul împrumuturilor bancare.

Rambursarea capitalului împrumutat în rate egale pe perioada de maturitate va consacra echitatea între generații, respectiv principiul conform căruia «cei care beneficiază de un proiect trebuie să plătească pentru el».

Ţinând cont de faptul că bugetul local nu dispune de fondurile necesare pentru refinanțarea datoriei publice, este necesară optimizarea serviciului datoriei publice prin utilizarea eficienta a resurselor financiare și minimizarea costurilor finanțării”, se arată în proiectul inițiat de VIZITEU.

BANII vor fi folosiți pentru stingerea creditelor mai VECHI

Potrivit ”Ziarului de Bacău”, primarul Lucian Daniel Stanciu VIZITEU a declarat că toți banii care vor fi atrași de la populație vor fi utilizați exclusiv pentru stingerea creditelor mai vechi.

”Vrem să plătim datoriile contractate de foștii primari și să beneficiem de condiții mai bune. Dobânda care se va plăti de la buget pentru obligațiuni va fi fixă și previzibilă, lucru care nu se întâmplă acum, când toate creditele bancare în derulare au dobânzi fluctuante. Prin achiziția acestor obligațiuni, populația cu bani va putea contribui direct la dezvoltarea orașului”, a declarat primarul Bacăului, pentru trust-ul local.

BĂCĂUANII îl taxează DUR pe VIZITEU: ” SLĂBUȚ, dar tupeist, VIZITEU”

Reacția băcăuanilor nu a ezitat să apară, astfel, majoritatea au criticat dur decizia primarului VIZITEU.

Majoritatea băcăuanilor nu au înțeles cum a putut VIZITEU să se gândească că această decizie este cea mai bună pentru municipiul Bacău.

Redăm mai jos comentariile băcăuanilor:

Marian Tatu – La munca, nu la întins mâna. De fonduri europene a auzit ?

Matei Liviu – „Ne-au lasat aia de dinainte cu datorii! Nu-i nimic, facem si noi altele.” Semnarea de contracte pe o perioada mai mare decat mandatul primit in urma votului, este lipsita de legitimitate. Viziteu vrea sa imprumute 32 de milioane de euro de la populatie si garanteaza cu ce? Sa initieze inainte nite proiecte de investitii, care sa aduca bani in viitorul apropiat, si abia dup-aia sa aiba curaj sa se imprumute. Slabut dar tupeist, Viziteul.

Dumitru Cretu – Probabil că vrea să pună metrou , că Boc la Cluj … !!!

Roxana Mihaela – DE CE NU VINDE LOCUINȚELE ANL BENEFICIARILOR DISPUȘI SĂ LE CUMPERE???

Nicu Apateanu – Cine plătește dobinda?Idei identice cu parcările pe Bistrița.Fantasticeeeee!?!

Manda Marius – La o inflație de doar 0,8 % pe an în 15 ani te regăsești cu valoarea investiției egală cu 328 € .

Maria Avram – Eu îl sfatuiesc să meargă să imprumute de la mătușa Tamara. Poate mai are ceva ramas de la Năstase.

Robert Paduraru – Un eșec total la 15 ani

Cornelia Moisa – De ce nu împrumută de la parlamentari!!!???

Camelia Andrei – Doamne fereste !

Madalin Dumitru – Lucica ma faci sa rad si nu pot, am buzele crapate…

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

To Top