fbpx
Connect with us

Senatorul Bianca PURCĂRIN: Inițiativa PSD de plafonare a prețurilor la alimente a stabilizat inflația

purcarin - News Moldova

Bacau

Senatorul Bianca PURCĂRIN: Inițiativa PSD de plafonare a prețurilor la alimente a stabilizat inflația


Senatorul PSD de Bacău, Bianca Purcărin, membru al Partidului Social Democrat, a adus în atenția publicului recenta confirmare a eficienței unei inițiative legislative promovate de PSD acum două luni

Aceasta a vizat plafonarea adaosurilor comerciale pentru 14 alimente de bază, într-un moment în care prețurile acestor produse atinseseră cote prohibitive.

„Acum două luni, inițiativa PSD de a plafona adaosurile comerciale pentru 14 alimente de bază într-un moment în care acestea deveniseră prohibitive din cauza prețurilor poate că a părut pentru unii o măsură idealistă și nearelizabilă.

Astăzi, după intrarea sa în vigoare de la 1 august, Institutul Național de Statistică a confirmat cu date precise că, prin această inițiativă, ne-am atins obiectivul de a opri creșterea prețurilor la alimente și de a stabiliza inflația la o singură cifră.

Măsura noastră se dovedește că a fost și rămâne cea corectă și că noi, social democrații, am avut dreptate să luăm atitudine și, prin soluții concrete, să combatem un fenomen ce trebuia oprit.

Mai mult, o atestă și ca un model de bune practici în comparație cu alte state europene care au optat pentru abordări diferite ce au condus la penurie sau la provocarea unor noi creșteri ale prețurilor.

Securitatea alimentară pornește de la securitatea alimentară a fiecărui român, iar, pentru asigurarea ei, vom continua să menținem și să inițiem orice măsuri care se impun”, a punctat senatorul Bianca Purcarin.

News Moldova îți recomandă și ...   Funcționar dintr-o primărie din Bacău, trimis în judecată pentru obținere frauduloasă de fonduri europene

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top