fbpx
Connect with us

Senatorul PSD Bianca PURCĂRIN: „1 din 7 persoane la nivel mondial suferă de obezitate. Peste 62% dintre români sunt supraponderali sau obezi”

Senatorul PSD Bianca PURCĂRIN: "1 din 7 persoane la nivel mondial suferă de obezitate. Peste 62% dintre români sunt supraponderali sau obezi" - News Moldova

Bacau

Senatorul PSD Bianca PURCĂRIN: „1 din 7 persoane la nivel mondial suferă de obezitate. Peste 62% dintre români sunt supraponderali sau obezi”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În contextul Zilei Internaționale de Combatere a Obezității, senatorul Purcărin îndeamnă la conștientizarea problemei și la acțiuni colaborative

Purcărin evidențiază importanța alegerilor individuale în privința stilului de viață și alimentației, precum și necesitatea unui sistem de politici publice și de sănătate eficient în această luptă.
„1 din 7 persoane la nivel mondial suferă de obezitate. Peste 62% dintre români sunt supraponderali sau obezi.
Până în 2035, se estimează că, în întreaga lume, 1 din 4 persoane va suferi de obezitate, iar obezitatea infantilă va crește cu 100%.
Toate aceste cifre înseamnă oameni a căror sănătate este pusă permanent în pericol și o realitate pe care trebuie să o recunoaștem la adevărata gravitate pentru a putea preveni și combate o boală care a devenit un flagel.
Tocmai de aceea, 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐎𝐛𝐞𝐳𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 care, din 2015, este marcată pe data de 4 martie, este ocazia de a conștientiza că trebuie să acționăm împreună. De la stilul alimentar și de viață, până la un sistem de politici publice și de sănătate care să ofere un răspuns eficient în această luptă pe care trebuie să o câștigăm.
Cel mai mic gest contează, fiecare alegere este importantă. Depinde doar de noi să spunem DA pentru SĂNĂTATE!”, a precizat senatorul PSD Bianca Purcărin.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top