fbpx
Connect with us

Senatorul PSD Bianca PURCĂRIN anunță finalizarea investiției de 6,5 milioane de lei pentru dotarea a 131 de unități UPU cu echipamente IT și software

Senatorul PSD Bianca PURCĂRIN anunță finalizarea investiției de 6,5 milioane de lei pentru dotarea a 131 de unități UPU cu echipamente IT și software - News Moldova

Bacau

Senatorul PSD Bianca PURCĂRIN anunță finalizarea investiției de 6,5 milioane de lei pentru dotarea a 131 de unități UPU cu echipamente IT și software

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Bianca PURCĂRIN, senatoare PSD de Bacău, a anunțat într-un comunicat finalizarea investiției de 6,5 milioane de lei în dotarea a 131 de unități de primire urgențe cu echipamente IT și software, pentru a asigura consultații de specialitate atât la distanță, cât și în spitale, pentru pacienți.

„Continuăm să investim în #sănătate!

Sistemul de sănătate nu are voie să facă excepție de la beneficiile oferite de avansul tehnologic. Dimpotrivă! Trebuie să fie printre primele domenii care să se bucure de aceste avantaje ce înseamnă eficiență crescută, răspuns mai rapid și acces complet al pacienților la serviciile de sănătate.

Facem un pas esențial pentru dotarea cu echipamente de telemedicină de ultimă generație a unităților de primire #urgențe pentru a asigura consultații de specialitate la distanță pentru pacienți, diagnosticare și decizii privind tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare în timp real prin transmiterea de date audio și video.

Licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență în valoare totală de 6.5 milioane de lei a fost finalizată de Ministerul Sănătății, care a semnat contractul de instalare a acestor echipamente.

Astfel, 131 de unități de primire urgențe și compartimente primire urgențe din spitale județene, municipale și orășenești vor fi dotate cu echipamente IT hardware și software, sisteme de comunicații date audio și video, echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență.

Am toată încrederea că aceste investiții care se adaugă demersurilor susținute pentru dezvoltarea sistemului de sănătate vor contribui major la un act medical sustenabil și din ce în ce mai rezilient în fiecare localitate din județul și țara noastre.”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top