Connect with us

Senatorul PSD Cristina PRAVĂȚ: ”Coaliția AUSTERITĂȚII este din nou pe contrasens cu U.E și sacrifică, o întreagă GENERAȚIE de ELEVI”

Bacau

Senatorul PSD Cristina PRAVĂȚ: ”Coaliția AUSTERITĂȚII este din nou pe contrasens cu U.E și sacrifică, o întreagă GENERAȚIE de ELEVI”

Cristina Breahnă-PRAVĂȚ: ”Incompetența guvernului Cîțu pune lacăt pe școlile românești pentru o așa-numită “vacanță” prelungită ”

Senatorul PSD de Bacău, Cristina Breahnă-PRAVĂȚ a declarat că Coaliția Austerității este din nou pe contrasens cu Uniunea Europeană și sacrifică, pentru al doilea an consecutiv, o întreagă generație de elevi. 
Totodată, senatorul a ținut să sublinieze că incompetența guvernului CÎȚU pune lacăt pe școlile românești pentru o așa-numită “vacanță” prelungită cu durată de o lună, într-un moment în care, în țările civilizate din vestul Europei, școlile nu încetează de tot activitatea pe perioade atât de lungi.
Coaliția Austerității este din nou pe contrasens cu Uniunea Europeană și sacrifică, pentru al doilea an consecutiv, o întreagă generație de elevi. Incompetența guvernului Cîțu pune lacăt pe școlile românești pentru o așa-numită “vacanță” prelungită cu durată de o lună, într-un moment în care, în țările civilizate din vestul Europei, școlile nu încetează de tot activitatea pe perioade atât de lungi.
 În timp ce, în România, Ministrul Educației și Ministrul Sănătății se ceartă între ei, de mai bine de două luni, pe orice temă legată de funcționarea unităților de învățământ și blochează accesul în școli, în cele mai multe țări europene, predarea continuă până la vacanța de primăvară, care se desfășoară conform planificării”, a declarat Cristina Breahnă-PRAVĂȚ.
În același timp, senatorul PSD de Bacău, Cristina Breahnă-PRAVĂȚ a ținut să menționeze că după ce au închis școlile, miniștrii PNL și USR își pasează acum responsabilitatea achiziționării a peste un milion de teste invazive, pe care s-au plătit milioane de euro și nu au putut fi folosite în școli și nu-și asumă responsabilitatea achiziționării altor teste, non-invazive, de care depinde acum redeschiderea unităților de învățământ.

Cristina Breahnă-PRAVĂȚ: ”După ce au închis școlile, miniștrii PNL și USR își pasează acum responsabilitatea achiziționării a peste un milion de teste invazive”

Totodată, PSD cere guvernului CÎȚU să oprească dezastrul din învățământ, să urmeze exemplul țărilor europene, să-și asume redeschiderea școlilor în condiții de siguranță, să asigure testarea gratuită, non invazivă, a copiilor și a profesorilor și să le redea românilor dreptul constituțional la Educație.
”La noi, după ce au închis școlile, miniștrii PNL și USR își pasează acum responsabilitatea achiziționării a peste un milion de teste invazive, pe care s-au plătit milioane de euro și nu au putut fi folosite în școli și nu-și asumă responsabilitatea achiziționării altor teste, non-invazive, de care depinde acum redeschiderea unităților de învățământ.
Atât ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cât și cel al Sănătății, Vlad Voiculescu, au afirmat că ministerele pe care le conduc nu au baza legală pentru a face această achiziție.
PSD cere guvernului Cîțu să oprească dezastrul din învățământ, să urmeze exemplul țărilor europene, să-și asume redeschiderea școlilor în condiții de siguranță, să asigure testarea gratuită, non invazivă, a copiilor și a profesorilor și să le redea românilor dreptul constituțional la Educație” a mai declarat senatorul.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top