fbpx
Connect with us

Sorin Lavric, senator AUR: „Situația din învățământ este catastrofală, însă Klaus Iohannis nu vrea să accepte așa ceva”

Sorin Lavric, senator AUR: "Situația din învățământ este catastrofală, însă Klaus Iohannis nu vrea să accepte așa ceva" - News Moldova

Bacau

Sorin Lavric, senator AUR: „Situația din învățământ este catastrofală, însă Klaus Iohannis nu vrea să accepte așa ceva”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Senatorul AUR, Sorin Lavric, a declarat că atunci când politicieni de la putere spun că nu au bani pentru majorarea salariilor cadrelor didactice mint, acesta explicând că dacă președintele Klaus Iohannis chiar ar fi vrut să îi ajute pe profesori nu ar fi scutit OMV de taxe

Potrivit senatorului AUR, dacă am vrea să îl convingem pe Klaus Iohannis că situația este catastrofală în învățământ „nu am face altceva decât să umblăm după potcoave de cai morți”.

„Ieri, întreaga țară a avut prilejul de a asista la o mișcare masivă și impresionantă de protest, prin care profesorii au transmis un mesaj clar pe care îl pot rezuma așa: ne-am săturat, ne-a ajuns cuțitul la os, răbdarea noastră este la capăt, nu vă mai suportăm pe voi, cei de la putere. Mesajul a fost atât de clar, încât l-a înțeles până și taciturnul de la Cotroceni, dovadă că domnul Iohannis i-a invitat la negocieri, la consultări, pe liderii sindicatelor.

Acolo, întotdeauna când ești invitat de președinte, el caută să câștige timp, să te îmbrobodească și să te facă să te răzgândești sub felurite pretexte. Noi de la bun început am spus că AUR este de partea profesorilor, salariile lor sunt foarte mici, sunt ridicol de mici și în niciun caz liderii de sindicat să cedeze, să nu se lase momiți de niște promisiuni deșarte.

Când politicieni de la putere spun că nu au bani mint, pentru că dacă domnul Iohannis chiar ar fi vrut să îi ajute pe profesori, atunci nu ar fi scutit OMV de taxe și, la fel, nu ar fi cumpărat 54 de tancuri Abrams, care sunt produse în 1999 și sunt niște vechituri.

Astăzi, situația din învățământ este catastrofală, însă domnul Iohannis nu vrea să accepte așa ceva. Dacă am vrea să îl convingem că situația este catastrofală, nu am face altceva decât să umblăm după potcoave de cai morți. Mâine este 1 iunie, este Ziua Copilului, și nu m-aș mira ca președintele Iohannis să apară la televizor să vorbească din nou despre rolul educației în viața copiilor și despre „România educată”. Cu cât va vorbi mai mult despre „România educată”, cu atât se va face mai mult de râs”, a declarat Sorin Lavric.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top