fbpx
Connect with us

SPITALUL MUNICIPAL BACAU trece din domeniul public MUNICIPAL in domeniul public JUDEȚEAN

SPITALUL MUNICIPAL BACAU trece din domeniul public MUNICIPAL in domeniul public JUDEȚEAN - News Moldova

Bacau

SPITALUL MUNICIPAL BACAU trece din domeniul public MUNICIPAL in domeniul public JUDEȚEAN

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Pe lista hotararilor Consiliul Judetean Bacau de astazi, se va supune votului plenului si proiectul privind trecerea Spitalului Municipal din domeniul municipal in domeniul public judetean. Inițiativa vine în contextul în care, Spitalul Municipal Bacau nu si-a gasit nici „utilitatea” juridica si nici publica pentru a functiona ca unitate spitaliceasca de sine statatoare

Aceasta initiativa vine firesc, in urma adresei de raspuns nr. AR 2125/SMSS1602/23.03.2022 a Ministerului Sanatatii inregistrata la CJ Bacau sub nr. 7997/01.04.2022, prin care ministerul arata ca: „solicitarea Municipiului Bacau de integrare a Spitalului Municipal Bacau impreuna cu Spitalul Judetean de Urgenta Bacau intr-o singura unitate sanitara de utilitate publica, cu personalitate juridica, la nivel judetean, denumita Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Maria Bacau, este lipsita de temei legal la acest moment, intrucat Spitalul Municipal a fost desfiintat practic prin HG nr. 597/2020”.

Tot in cadrul adresei, Ministerul Sanatatii: „sustine solutionarea favorabila a situatiei care sa duca la integrarea cladirii in structura Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, prin decizia conforma a autoritatilor administratiei publice locale.”

Prin acest demers legal autoritatile locale vor realiza practic integrarea Spitalului Municipal desfiintat in trecut prin HG, intr-o singura unitate sanitara de utilitate publica, cu personalitate juridica, la nivelul judetului care sa deserveasca tuturor locuitorilor judetului, in acest fel, asigurandu-se si accesarea facila a fondurilor necesare pentru functionarea optima a spitalului, cu toate compartimentele si sectiile din subordine.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top