fbpx
Connect with us

Stațiunea Slănic-Moldova, BACĂU, primește primii BANI EUROPENI

WhatsApp Image 2022 02 03 at 14.23.32 - News Moldova

Bacau

Stațiunea Slănic-Moldova, BACĂU, primește primii BANI EUROPENI


Stațiunea Slănic-Moldova este membră a Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România (ANSBBR) și a reușit să câștige un proiect cu finanțare europeană care are drept obiectiv o mai bună implicare a cetățenilor în viața comunității

30 de stațiuni balneare și balneoclimatice, membre ale ANSBBR, precum și parteneri din Polonia, Germania, Ungaria și Italia mai fac parte din proiect.

Proiectul, intitulat „Active EUcitizens: Think Global, Act Local”, este finanțat de „Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură” (European Education and Culture Executive Agency – EACEA), prin programul de finanțare „Citizens, Equality, Rights and Values Programme„ (CERV). Apelul în cadrul căruia a fost aprobat proiectul este „Networks of Towns, CERV-2021-CITIZENS-TOWN-NT”.

 „Este o bucurie pentru noi, atât ca oraș, cât și ca membri ai ANSBBR că am câștigat acest proiect care, după implementare, va conduce la creșterea interacțiunii directe dintre cetățeni și autoritățile locale. Vorbim, totodată, despre un pas important pe care stațiunea îl face în implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă”, a declarat Gheorghe Baciu, primar al orașului Slănic-Moldova și președinte al Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România.

Bugetul acestui proiect este de 166.500 euro, banii urmând să fie împărțiți în felul următor:
  • România (Asociația Națională a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice – 60.790,00 euro)
  • Polonia (Association of Polish Communes of Euroregion Baltic – 52.855,00 euro)
  • Germania (Stadt Niemegk – 18.500,00 euro); Ungaria (Csopak Község Önkormányzata – 15.855,00 euro)
  • Italia (Comune di Gambassi Terme – 18.500,00 euro).
„Active EUCitizens: Think Global, Act local” este un proiect pilot care reunește municipalități și organizații umbrelă din 5 țări ale Uniunii Europene (România, Germania, Italia, Ungaria și Polonia), care împărtășesc același obiectiv de a-și implica mai bine cetățenii în viața comunității. Proiectul vizează o strategie durabilă de cooperare și schimb de bune practici la nivelul UE între cei 5 parteneri. Totodată, acesta își propune să crească interacțiunea directă dintre cetățeni și autoritățile locale, schimburi de bune practici la nivelul autorităților locale, brainstorming transnațional și proces de consultare, pentru a consolida sentimentul de apartenență la familia europeană.

„Proiectul constă în 3 pași strategici: consultarea la scară mică a cetățenilor și colectarea de date, realizarea unei strategii comune pe termen lung pentru o mai bună implicare a cetățenilor în viața comunității și creșterea sentimentului de apartenență la UE, precum și o activitate transnațională pilot – Active EUcitizens: Think Global, Act Local”, a declarat Gheorghe Baciu.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top