fbpx
Connect with us

Studenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, implicați în promovarea ofertei educaționale

resource c 1222 1200x720 iwh universitate rectorat - News Moldova

Bacau

Studenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, implicați în promovarea ofertei educaționale


În perioada 9-10 iunie, s-a desfășurat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău evenimentul „Ambasador UBc”, parte a proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0088 „Acces la educație și viață de calitate: incluziunea socială a tinerilor din medii defavorizate” (INCLUSIVE-UBc)

30 de studenți au fost selectați pentru a desfășura activități de promovare a ofertei educaționale a universității în cadrul proiectului. Aceste activități includ comunicarea directă sau online a evenimentelor organizate de UBc destinate elevilor, implementarea și monitorizarea campaniilor de informare și promovare online pe rețelele sociale, distribuirea materialelor de informare și promovare a UBc către liceeni și identificarea studenților în risc de marginalizare sau abandon pentru a-i îndruma către serviciile de specialitate din cadrul UBc.

Această activitate reprezintă o extensie a proiectului de anul trecut, care a fost implementată în liceele partenere. Anul acesta, proiectul a fost extins la nivelul studenților din cadrul Universității, aceștia fiind considerați cei mai potriviți pentru a dialoga cu elevii.

Cele 4 ateliere organizate au avut ca scop formarea studenților în vederea desfășurării activităților de promovare într-un mod profesionist, conform declarației Conf. univ. dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu, Director de proiect.

Au fost organizate 4 ateliere pentru formarea studenților ambasadori și promotori UBc: Atelier foto-video, Atelier de educație incluzivă, Atelier de PR și Social media și Atelier Public Speaking.

Atelierul de Educație incluzivă a abordat creativ și într-un mod non-formal problematica excluziunii și a riscurilor discriminării. Studenții au experimentat și descoperit importanța diversității, înțelegând ce înseamnă să fii diferit și să fii împreună pentru o viață de calitate în comunitatea în care trăim.

Studenții care vor colabora în proiectul INCLUSIVE- UBc s-au arătat foarte interesați de activitatea propusă de experții din cadrul proiectului, considerând-o o adevărată provocare și conștientizând că pot contribui la îmbunătățirea imaginii universității prin desfășurarea acestor activități.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top