fbpx
Connect with us

Tânără din Bacău, anchetată pentru complicitate la înșelăciune și fals informatic

Tânără din Bacău, anchetată pentru complicitate la înșelăciune și fals informatic - News Moldova

Bacau

Tânără din Bacău, anchetată pentru complicitate la înșelăciune și fals informatic

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un bărbat din Dej și o tânără din Bacău sunt în vizorul autorităților după ce au înșelat mai multe companii din Cluj, pretinzând că sunt experți IT și oferind servicii de promovare pentru restaurante și alte afaceri de ospitalitate

Potrivit autorităților, cei doi ar fi furnizat informații și documente contabile electronice false pentru a câștiga încrederea acestor companii, dar nu ar fi livrat serviciile promise.

Pe data de 21 martie, tânărul în vârstă de 30 de ani din Dej a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni de înșelăciune și fals informatic. Ancheta a relevat că în perioada decembrie 2021 – iunie 2023, acesta, împreună cu o tânără de 22 de ani din Bacău, ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale din domeniul serviciilor de cazare și masă.

Bărbatul pretindea că are expertiză în domeniul IT și consultanță publicitară și le promitea acestor companii servicii care ar fi contribuit la promovarea afacerilor lor. Cu toate acestea, prejudiciul cauzat societăților comerciale este estimat la aproximativ 24.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, apoi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea sa preventivă pe o durată de 30 de zile. Ancheta continuă sub aspectul complicității la înșelăciune și fals informatic în cazul tinerei de 22 de ani din Bacău.

Investigațiile au fost realizate cu sprijinul serviciilor de investigații criminale din mai multe județe, iar cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top