Connect with us

Trei zile de OKTOBERFEST Moldovenesc la BACAU, fără avizul DSP

Bacau

Trei zile de OKTOBERFEST Moldovenesc la BACAU, fără avizul DSP

În ciuda unei rate accelerate pentru Bacău a infectării (5,4 la 1000 de locuitori), dar și a criticării titlului manifestărilor (care copie, pur și simplu, numele evenimentului din capitala Bavariei), Primăria Bacău organizează Zilele orașului, intitulate Oktoberfest Moldovenesc în acest weekend.

Oktoberfest Moldovenesc își propune să aducă bucuria în inimile băcăuanilor în această perioadă a anului când marcăm 613 ani de atestare documentară a orașului, punând pe primul loc responsabilitatea față de securitatea, sănătatea și distracția tuturor participanților”, anunță, cu mândrie, conducerea Primăriei din Bacău, în timp ce autoritățile sanitare din orașul de pe Bistrița atrag atenția că manifestarea s-ar putea termina la spital pentru unii participanți – în acest moment la toate secțiile ATI din spitalele băcăuane nu mai este niciun loc liber.

Direcția de Sănătate Publică din Bacău nu a avizat evenimentul

Deși șefa instituției dr. Mihaela Arim spune că ar putea fi ținut cât timp Bacăul încă nu a atins limita de 6 infectări la mia de locuitori: ” Evenimentul a fost avizat de anumite instituții sanitare, chiar dacă noi nu facem parte dintre acestea. Credem, totuși, că organizatorii au luat toate măsurile legale necesare pentru protecția participanților”.

Evenimentul va avea loc în Parcul ”Cancicov”, în zona fântânii arteziene, se va desfășura în perioada vineri, 08 octombrie – duminică, 10 octombrie între orele 10:00 – 22:00 și va cuprinde concerte dar și ” multe călătorii culinare de excepție”, cum spun organizatorii.

Intrarea se face doar pe baza scanării codului QR generat prin Certificatul Verde Electronic (UE) – CVE, ce va fi prezentat fie pe telefon sau printat, se va restricționa circulația rutieră, folosind garduri și indicatoare rutiere, iar accesul la eveniment va fi permis între orele 10-22, cu participarea a cel mult 1.000 de persoane simultan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top