fbpx
Connect with us

TROTUARE reparate pe trei STRĂZI din ONEŞTI, județul BACĂU

onestiul vazut de sus 5 - News Moldova

Bacau

TROTUARE reparate pe trei STRĂZI din ONEŞTI, județul BACĂU


Primăria Oneşti intenţionează să repare trotuarele de pe trei străzi din municipiu

Este vorba despre străzile Mercur, Sintezei şi Caşinului, din municipiul menţionat, iar suma estimată pentru realizarea reparaţiilor este cuprinsă între 243.881-1.207.682 lei.

În acest sens a fost postat recent un anunţ privind achiziţia, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ.

Cât priveşte motivele ce au stat la baza deciziei de a investi aceste sume în reparaţii, în anunţul postat pe SEAP se precizează că având in vedere starea necorespunzătoare a suprafeţelor pietonale ca urmare a executării lucrărilor de întreţinere a reţelelor de utilităţi, coroborat cu îmbătrânirea stratului de asfalt, ce prezintă numeroase fisuri, crăpături, găuri şi denivelări, se impune necesitatea executării lucrărilor de întreţinere a acestora pentru aducerea la starea normală de exploatare, care să asigure siguranţa pietonilor.

Pentru realizarea lucrărilor de întreţinere a trotuarelor sunt necesare realizarea următoarelor activităţi: – demontarea bordurilor vechi, carosabile, şi montarea bordurilor din beton de 20 x 25 cm; – demontarea bordurilor vechi de pe lângă trotuare (acolo unde există) şi montarea bordurilor prefabricate din beton de 10×15 cm; – demolarea elementelor de beton (beton, îmbrăcăminte asfaltică, pavaj etc.) acolo unde este cazul; – ridicarea la cotă a capacelor de cămine; – ridicarea la cotă a răsuflătorilor de la instalaţiile de gaze aflate pe amplasament.

În plus, se are în vedere amenajarea trotuarelor cu pavele de 6 cm grosime, tip autoblocant de culoare gri aşezate pe pat de nisip, – repararea treptelor din beton mozaicate aflate pe amplasamentul trotuarelor, acolo unde este cazul.

Lucrările ce vor fi realizate nu necesită autorizaţie de construire, mai precizează reprezentanţii municipalităţii oneştene.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top