fbpx
Connect with us

Utilaje și instalații de 14 milioane de EURO, la Aeroportul BACĂU! Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA: ”Facem din aeroportul băcăuan cel mai MODERN aeroport din MOLDOVA”

Bacau

Utilaje și instalații de 14 milioane de EURO, la Aeroportul BACĂU! Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA: ”Facem din aeroportul băcăuan cel mai MODERN aeroport din MOLDOVA”

14 milioane EURO pentru un nou proiect la Aeroportul Internațional “George Enescu” BACĂU

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA a declarat că  în decembrie anul trecut anunța un nou proiect cu finanțare europeană la Aeroportul Internațional “George Enescu”, destinat creșterii siguranței pasagerilor şi sporirii securității obiectivului.

În valoare de aproximativ 14 milioane EURO, noua investiție vizează, între altele, instalarea de echipamente de supraveghere şi pentru scanarea cu raze X a bagajelor, precum şi achiziționarea de autofreze, autodegivroare pentru căi de rulare și pistă, maşini de intervenție sau autospecială PSI. 

News Moldova îți recomandă și ...   Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunță reluarea procedurii de licitație pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău

Potrivit președintelui CJ Bacău, Valentin IVANCEA, vehiculele de ultimă generație vor spori considerabil siguranța operării aeronavelor şi gestionarea fluxurilor de pasageri, făcând din aeroportul băcăuan cel mai modern aeroport din Moldova.

”În decembrie anul trecut anunțam un nou proiect cu finanțare europeană la Aeroportul Internațional “George Enescu”, destinat creşterii siguranței pasagerilor şi sporirii securității obiectivului.

În valoare de aprox. 14 milioane euro, noua investiție vizează – între altele – instalarea de echipamente de supraveghere şi pentru scanarea cu raze X a bagajelor, precum şi achiziționarea de autofreze, autodegivroare pentru căi de rulare & pistă, maşini de intervenție sau autospecială PSI.

Primele echipamente şi utilaje au sosit deja, la jumătate de an de la semnarea contractului de finanțare. Vehiculele de ultimă generație vor spori considerabil siguranța operării aeronavelor şi gestionarea fluxurilor de pasageri, făcând din aeroportul băcăuan cel mai modern aeroport din Moldova.

Pista complet refăcută anul trecut, cu fonduri europene în valoare de 35 mil. euro, dar şi noul terminal (20 mil. euro) ne îndreptățesc să accelerăm dezvoltarea aeroportului şi să transformăm acest obiectiv într-un hub aeroportuar regional. Asta şi-a propus Consiliul Județean Bacău să facă prin Planul Urbanistic Zonal aprobat în şedința din 27 mai şi ne vom ține de cuvânt şi cu această inițiativă”, a declarat Valentin IVANCEA.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, ales președinte al municipalei PSD Bacău


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top