fbpx
Connect with us

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: „În aproximativ jumătate de an, SJU BACĂU va dispune de o secție UPU MODERNIZATĂ și EXTINSĂ cu fonduri EUROPENE”

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: „În aproximativ jumătate de an, SJU BACĂU va dispune de o secție UPU MODERNIZATĂ și EXTINSĂ cu fonduri EUROPENE” - News Moldova

Bacau

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: „În aproximativ jumătate de an, SJU BACĂU va dispune de o secție UPU MODERNIZATĂ și EXTINSĂ cu fonduri EUROPENE”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Lucrările la heliportul de la SJU Bacău și extinderea secției UPU au intrat în linie dreaptă, ajungând la un grad fizic de realizare de 60%

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău, fondurile europene chiar fac minuni. Extinderea secției UPU (Unitatea Primiri Urgență) și construirea heliportului, proiect în valoare de 3.000.000 euro, sunt dovada incontestabilă că SJU va deveni, în anii următori, un adevărat pivot al sănătății băcăuane.

Heliportul va spori capacitățile spitalului de intervenție promptă în cazurile de urgență majoră, când diferența dintre viață și moarte se măsoară în secunde.

Lucrările erau programate să se încheie la finalul lui 2021, însă contextul epidemiologic de anul trecut, când activitatea pe șantier a fost întreruptă din cauza infecțiilor cu Covid19, va cauza – cel mai probabil – prelungirea duratei de implementare cu încă 1-2 luni.

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: „În aproximativ jumătate de an, SJU Bacău va dispune de o secție UPU modernizată și extinsă cu fonduri europene”

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: „În aproximativ jumătate de an, SJU BACĂU va dispune de o secție UPU MODERNIZATĂ și EXTINSĂ cu fonduri EUROPENE” - News Moldova„Cert este că, în aproximativ jumătate de an, SJU Bacău va dispune de o secție UPU modernizată și extinsă cu fonduri europene, în valoare de 3 milioane euro, deservită inclusiv pe calea aerului.

Investițiile derulate de CJ Bacău în infrastructură medicală din județ vor continua, în spiritul angajamentului nostru de a face din sănătate o prioritate”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA.

Extinderea secției UPU de la Spitalul Județean de Urgență, dar mai ales construirea Heliportului pentru preluarea urgențelor ce vin pe calea aerului, vor spori considerabil capacitatea spitalului de gestionare a cazurilor de acest fel.

Lucrările de la UPU se desfășoară în paralel cu activitatea medicală propriu-zisă.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top