fbpx
Connect with us

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: „În aproximativ jumătate de an, SJU BACĂU va dispune de o secție UPU MODERNIZATĂ și EXTINSĂ cu fonduri EUROPENE”

Bacau

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: „În aproximativ jumătate de an, SJU BACĂU va dispune de o secție UPU MODERNIZATĂ și EXTINSĂ cu fonduri EUROPENE”


Lucrările la heliportul de la SJU Bacău și extinderea secției UPU au intrat în linie dreaptă, ajungând la un grad fizic de realizare de 60%

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău, fondurile europene chiar fac minuni. Extinderea secției UPU (Unitatea Primiri Urgență) și construirea heliportului, proiect în valoare de 3.000.000 euro, sunt dovada incontestabilă că SJU va deveni, în anii următori, un adevărat pivot al sănătății băcăuane.

News Moldova îți recomandă și ...   Dosar penal întocmit la Bacău, după FURTUL alimentelor din pachetele plătite de Uniunea Europeană. Reacția prefectului Lucian BOGDĂNEL

Heliportul va spori capacitățile spitalului de intervenție promptă în cazurile de urgență majoră, când diferența dintre viață și moarte se măsoară în secunde.

Lucrările erau programate să se încheie la finalul lui 2021, însă contextul epidemiologic de anul trecut, când activitatea pe șantier a fost întreruptă din cauza infecțiilor cu Covid19, va cauza – cel mai probabil – prelungirea duratei de implementare cu încă 1-2 luni.

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: „În aproximativ jumătate de an, SJU Bacău va dispune de o secție UPU modernizată și extinsă cu fonduri europene”

„Cert este că, în aproximativ jumătate de an, SJU Bacău va dispune de o secție UPU modernizată și extinsă cu fonduri europene, în valoare de 3 milioane euro, deservită inclusiv pe calea aerului.

Investițiile derulate de CJ Bacău în infrastructură medicală din județ vor continua, în spiritul angajamentului nostru de a face din sănătate o prioritate”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA.

News Moldova îți recomandă și ...   Presedintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, reacție la decizia liberarilor de a nu majora taxele locale

Extinderea secției UPU de la Spitalul Județean de Urgență, dar mai ales construirea Heliportului pentru preluarea urgențelor ce vin pe calea aerului, vor spori considerabil capacitatea spitalului de gestionare a cazurilor de acest fel.

Lucrările de la UPU se desfășoară în paralel cu activitatea medicală propriu-zisă.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top