fbpx
Connect with us

Vânătoare ILEGALĂ în Bacău, încheiată cu MOARTEA unui braconier: „M-am împușcat”

Bacau

Vânătoare ILEGALĂ în Bacău, încheiată cu MOARTEA unui braconier: „M-am împușcat”


O partidă de vânătoare ilegală, organizată în județul Bacău după câteva pahare de băutură, a avut un sfârșit tragic pentru unul dintre participanți. Braconierul s-a împușcat accidental în picior și a decedat în scurt timp, lăsându-i pe ceilalți să-și asume consecințele legale

Pe 18 decembrie 2019, patru bărbați au fost implicați într-un incident care a dus la moartea unuia dintre ei. În acea zi, consumând alcool, ei au hotărât să organizeze o vânătoare ad-hoc.

Deoarece doar unul dintre ei deținea o armă de vânătoare, au decis să împrumute alte două arme de la un cunoscut, care ulterior a fost pus sub acuzare. Apoi au plecat spre un deal în apropierea mănăstirii Caraclău din județul Bacău. Inițial au tras într-un iepure, dar nu l-au nimerit. Au încercat apoi norocul cu un căprior și au reușit să-l împuște.

News Moldova îți recomandă și ...   Prefectul județului Bacău, Lucian BOGDĂNEL, critică administrația VIZITEU: "Ce NU s-a făcut de 3 ani încoace, cãnd implementarea proiectelor europene a bătut pasul pe loc, nu se poate realiza în 3 luni"

Au pus animalul în mașina unuia dintre ei și au continuat să exploreze zona în căutarea altor prăzi pentru vânătoarea ilegală.

“În momentul în care unul dintre ei a observat un alt animal, a ridicat arma și a apucat țevile, trăgând în sus. Mecanismul de declanșare al armei s-a acționat accidental din cauza unei apăsări neintenționate a trăgaciului. Arma era încărcată și nesigurată, astfel încât a descărcat un glonț în piciorul stâng al bărbatului”, explică anchetatorii.

Imediat după incident, victima a coborât din mașină strigând “m-am împușcat”. Ceilalți trei braconieri i-au acordat primul ajutor și au apelat serviciul de urgență 112. Au scos căpriorul din mașină și l-au pus pe bancheta din spate pe bărbatul împușcat.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, a semnat la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, un nou contract de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Pe drum, s-au întâlnit cu o ambulanță, iar personalul medical a preluat victima. Doi dintre braconieri au rămas în zona în care s-a produs incidentul, împreună cu armele și căpriorul, încercând să șteargă urmele vânătorii ilegale.

“Unul dintre ei a ascuns arma și câteva cartușe de calibrul 12 într-o zonă acoperită de stuf, apoi a plecat împreună cu ceilalți către un sat din apropiere. În jurul orei 5 dimineața, a ajuns la domiciliul unuia dintre inculpați, unde i-a predat cele două arme și i-a explicat că s-a împușcat accidental în picior, fără a oferi alte detalii. După ce a preluat armele, le-a curățat și le-a depozitat în suportul de depozitare”, se relatează în rechizitoriu.

News Moldova îți recomandă și ...   Blocurile de pe două străzi din Bacău vor beneficia de consolidare seismică, anvelopare și modernizare din fonduri europene

Braconierul care s-a împușcat accidental în picior a decedat la spital în dimineața zilei de 19 decembrie 2019, ca urmare a șocului traumatic și a pierderii de sânge. Toți participanții la vânătoarea ilegală, inclusiv persoana care le-a împrumutat ilegal armele, și-au recunoscut ulterior faptele și au solicitat un proces simplificat pentru a beneficia de o reducere a pedepselor.

Ulterior, deținătorul armei pe care le-a împrumutat ilegal a cerut o reducere a pedepsei sale pentru ucidere din culpă, însă cererea i-a fost respinsă de către instanță.

Instanța a considerat că acuzatul a acționat cu ușurință atunci când a înmânat cele două arme și muniția acestora, fără să ia în considerare consecințele potențiale ale acțiunii sale și gravitatea rezultatelor produse, inclusiv uciderea unei persoane și uciderea ilegală a unui căprior.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top