fbpx
Connect with us

Vânătoare ILEGALĂ în Bacău, încheiată cu MOARTEA unui braconier: „M-am împușcat”

Vânătoare ILEGALĂ în Bacău, încheiată cu MOARTEA unui braconier: „M-am împușcat” - News Moldova

Bacau

Vânătoare ILEGALĂ în Bacău, încheiată cu MOARTEA unui braconier: „M-am împușcat”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


O partidă de vânătoare ilegală, organizată în județul Bacău după câteva pahare de băutură, a avut un sfârșit tragic pentru unul dintre participanți. Braconierul s-a împușcat accidental în picior și a decedat în scurt timp, lăsându-i pe ceilalți să-și asume consecințele legale

Pe 18 decembrie 2019, patru bărbați au fost implicați într-un incident care a dus la moartea unuia dintre ei. În acea zi, consumând alcool, ei au hotărât să organizeze o vânătoare ad-hoc.

Deoarece doar unul dintre ei deținea o armă de vânătoare, au decis să împrumute alte două arme de la un cunoscut, care ulterior a fost pus sub acuzare. Apoi au plecat spre un deal în apropierea mănăstirii Caraclău din județul Bacău. Inițial au tras într-un iepure, dar nu l-au nimerit. Au încercat apoi norocul cu un căprior și au reușit să-l împuște.

Au pus animalul în mașina unuia dintre ei și au continuat să exploreze zona în căutarea altor prăzi pentru vânătoarea ilegală.

„În momentul în care unul dintre ei a observat un alt animal, a ridicat arma și a apucat țevile, trăgând în sus. Mecanismul de declanșare al armei s-a acționat accidental din cauza unei apăsări neintenționate a trăgaciului. Arma era încărcată și nesigurată, astfel încât a descărcat un glonț în piciorul stâng al bărbatului”, explică anchetatorii.

Imediat după incident, victima a coborât din mașină strigând „m-am împușcat”. Ceilalți trei braconieri i-au acordat primul ajutor și au apelat serviciul de urgență 112. Au scos căpriorul din mașină și l-au pus pe bancheta din spate pe bărbatul împușcat.

Pe drum, s-au întâlnit cu o ambulanță, iar personalul medical a preluat victima. Doi dintre braconieri au rămas în zona în care s-a produs incidentul, împreună cu armele și căpriorul, încercând să șteargă urmele vânătorii ilegale.

„Unul dintre ei a ascuns arma și câteva cartușe de calibrul 12 într-o zonă acoperită de stuf, apoi a plecat împreună cu ceilalți către un sat din apropiere. În jurul orei 5 dimineața, a ajuns la domiciliul unuia dintre inculpați, unde i-a predat cele două arme și i-a explicat că s-a împușcat accidental în picior, fără a oferi alte detalii. După ce a preluat armele, le-a curățat și le-a depozitat în suportul de depozitare”, se relatează în rechizitoriu.

Braconierul care s-a împușcat accidental în picior a decedat la spital în dimineața zilei de 19 decembrie 2019, ca urmare a șocului traumatic și a pierderii de sânge. Toți participanții la vânătoarea ilegală, inclusiv persoana care le-a împrumutat ilegal armele, și-au recunoscut ulterior faptele și au solicitat un proces simplificat pentru a beneficia de o reducere a pedepselor.

Ulterior, deținătorul armei pe care le-a împrumutat ilegal a cerut o reducere a pedepsei sale pentru ucidere din culpă, însă cererea i-a fost respinsă de către instanță.

Instanța a considerat că acuzatul a acționat cu ușurință atunci când a înmânat cele două arme și muniția acestora, fără să ia în considerare consecințele potențiale ale acțiunii sale și gravitatea rezultatelor produse, inclusiv uciderea unei persoane și uciderea ilegală a unui căprior.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top