Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Sanatoriul Balnear Slănic Moldova, Bacău

Bacau

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Sanatoriul Balnear Slănic Moldova, Bacău

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Sanatoriul Balnear Slănic Moldova, Bacău

Sanatoriul Balnear asigură servicii de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, în regim de spitalizare şi ambulatoriu. Aici se tratează cu prioritate afecțiuni care se înscriu pe profilele de patologie respirator şi hepato-digestiv.

Serviciile medicale asigurate de Sanatoriul Balnear Slănic Moldova cuprind diverse tipuri de proceduri, în funcţie de terapia recomandată de medicul curant după cum urmează:
PNEUMOTERAPIE: ultrasonoaerosoli şi inhalaţii cu ape minerale prelevate zilnic din regiunea Izvoarelor Staţiunii Slănic Moldova;
MAGNETOTERAPIE: magnetodiaflux;
ELECTROTERAPIE: ultrasunete, unde scurte, ionizări, curenţi diadinamici, faradici, exponenţiali, interferenţiali, TENS, STOCH, trabert, stimulare rusească;
MASOTERAPIE: masaj regional/segmentar cu unguent terapeutic;
FOTOTERAPIE: UV, solux;
TERMOTERAPIE: aplicaţii parafină:
HIDROTERAPIE: băi cu bule, băi galvanice 4 celulare;

Eficienţa tratamentului balnear oferit de Sanatoriul Balnear Slănic Moldova este susţinută şi de asocierea cu tratamente prescrise de medicii curanţi bazate pe:

aeroterapie – aerul bogat în aerosoli şi ioni negativi de care se bucură staţiunea Slănic Moldova, situată pe versantul estic al Carpaţilor Orientali (masivul Nemira) la înălţimea de 530 m, pe valea pârâului Slănic;
crenetoterapie – cură cu apele minerale din Slănic Moldova (20 de izvoare şi sonde de mică adâncime), cloruro-bicarbonatate, sodice, carbogazoase, uşor sulfuroase, atermale, de diverse compoziţii şi concentraţii cu o mineralizare totală între 0,5-17gr/l;
mofetoterapie – la mofetele din Slănic Moldova – emisii de gaz terapeutic, cu concentraţii de CO2 mai mari de 70% de utilizat în afecţiuni vasculare;
speleoterapie – în Salina Tg-Ocna, situată la 18 km distanţă de Slănic Moldova.

Spitalul are și secții de ortopedie, neurologie, laborator de imagistică,analize medicale, statistică medicală

Este un miracol că acest Sanatoriu a reușit să supraviețuiască după ce în 2012, acum zece ani, baza de tratament de la Slănic Moldova a fost demolată.  Din 250 angajați, abia mai rămăseseră 20-25 angajați ai bazei. În 2013, Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie (INRMFB) din București a preluat acest sanatoriu și a asigurat investițiile de urgență care au reușit să asigure supraviețuirea instituției. Din păcate, la acest sanatoriu nu există mai mult de 45 de locuri, iar pacienții care vin trimiși de medicul de familie cu recomandare, așteaptă până la 8 luni să beneficieze de tratament.

Situația materială a conducerii sanatoriului

Managerul unității, Augustin Dima are în declarația de avere, alături de soție, trei luciuri de apă și două terenuri extravilane, categoria 5. Are două case de locuit și două apartamente.Deține patru automobile.Soția sa deține în conturi 10000 RON și 40 000 EUR. Au o datorie de 45 000 RON.Veniturile cumulate ale ambilor soți trec de suma de 270 000 RON anual.  Au mai obținut din chirii aproape 60000 RON. Familia Dima este una dintre cele mai bine plasate a capitolul avere în ceea ce privește managerii de spitale din Moldova.

Directorul medical Delia Cinteză are în declarația de avere, un apartament, un automobil Toyota, veniturile anuale ale familiei fiind de puțin peste 170 000 RON din mai multe surse.

Practic, această unitate spitalicească a ajuns să supraviețuască prin miracol, în mijlocul unei stațiuni care la un moment dat, a ajuns o ruină dar care face eforturi să își revină.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top