Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Județean de Urgență Bacău

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Județean de Urgență Bacău - News Moldova

Bacau

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Județean de Urgență Bacău

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

News Moldova îți recomandă și ...   Un tânăr de 26 de ani a înșelat șapte persoane. Ce au făcut autoritățile?

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Spitalul Județean de Urgență Bacău

Unitatea se încadrează la nivelul de competență II A.  A fost evaluat în conformitate cu Ordinul MS nr. 1764/2006 referitor la clasificarea din punct de vedere al competențelor, resurselor materiale, umane și a capacității de a asigura asistența medicală.

Spitalul Județean de Urgență Bacău funcționează pe o suprafață de aproximativ 9 ha, având o structură pavilionară. În compunerea spitalului se regăsesc 21 secții, 8 compartimente, 4 laboratoare, 2 farmacii cu circuit închis, un sistem ambulatoriu integrat.

Spitalul are în dotarea sa un număr de 1182 paturi pentru spitalizare continuă, 60 paturi spitalizare de zi, 8 paturi spitalizare de zi hemodializă. Personalul angajat se compune din 1711 cadre medicale din care 222 medici, 772 asistenți medicali, 418 personal auxiliar, 55 alt personal cu studii superioare, 83 TA, 161 muncitori.

SJU Bacău-investiții de 23 milioane lei în perioada 2017-2020

Până în 2020, Spitalul a cunoscut numeroase investiții 2017

  • Ambulatoriul pediatric și Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie au funcționar  în noi spații,  au fost modernizate cabinetele din policlinică și s-au realizat circuite noi (5 milioane de lei),
  • Pavilionul HIV a fost transformat în Secție de Oncologie modernă, unde se asigură servicii medicale de înaltă calitate, unice în județ (1,5 milioande de lei:  2018 investiții la Pediatrie, modernizare  secții precum Pediatrie, Chirurgie pediatrică, compartiment ATI aferent, Blocul operator și Recuperarea pediatrică, cu peste 10 milioane de lei.: în 2019, 3 milioane de lei au fost investiți în reabilitarea și modernizarea fostelor ateliere tehnice (secția de medicină legală a fost amenajată aici),
  • extinderea Unității de Primiri Urgențe,Valoarea investiției a fost de 13 milioane de lei;
  • pavilionul vechi al spitalului a intrat în reparație capitală, printr-o investiție de 25 de milioane de lei prin Compania Națională de Investiții,
  • Alte investiții au constat în achiziționarea de aparatură medicală (echipamente și dispozitive medicale), dar și  de paturi de terapie intensivă, ecografe, mese chirurgicale, spirometre, aparat de radiologie mobilă, incubatoare pentru Secția Neonatologie, monitoare de funcții vitale, sterilizatoare, un cranitom pentru Compartimentul de Neurochirurgie, trusă de videobronhoscopie pentru Compartimentul de pneumologie, tomograf pentru Oftalmologie, fribroscan, aparat de radiologie RX cu două posturi etc,
  • Valoarea totală a investițiilor  fost de 23 de milioane de lei, din 2017 până în 2020.
News Moldova îți recomandă și ...   Ninsoarea face ravagii în județul Bacău! Circulaţia, restricţionată pe DN 11, la ieşirea din Oituz spre judeţul Covasna

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Județean de Urgență Bacău - News Moldova

Situația financiată a conducerii SJU BACĂU

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BACĂU este condus de managerul George Adrian Popa. Acesta are în declarația de avere  o casă de locuit cumpărată, două automobile, Lexus din 2013  și BMW din 2011. Are un card de credit și unul de debit ambele în valoare de câte 20 000 RON. Are datorii de 51  000 EUR. A obținut venituri cumulate împreună cu soția de 247 336 RON.

News Moldova îți recomandă și ...   Se lucrează intens pe lotul Focșani–Adjud al Autostrăzii A7. Care e stadiul lucrărilor

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Județean de Urgență Bacău - News Moldova

Directorul financiar contabil Adriana Florentina Anton are în declarația de avere două apartamente, unul cumpărat, celălalt moștenit.

A achitat credite de 23 000 RON și mai are credite de 25 000 RON. A obținut alăuri de soț venituri de 123456 RON și încă 14 000 RON din cedarea folosinței unor bunuri.

Analizând investițiile de la spital, managerul a declarat:

„Sunt lucrări care anul acesta au continuat, chiar dacă este un an afectat de pandemia de coronavirus. Am reușit, întreaga echipă și cei peste 2.000 de angajați, să păstrăm un spital curat, fără riscul de a fi căzut pradă acestui virus, așa cum s-a întâmplat cu alte spitale, și țin să mulțumesc public tuturor salariaților spitalului pentru efortul susținut depus de fiecare în parte. Suntem o unitate publică ce se finanțează din venituri proprii, de aceea am fost foarte atenți și am monitorizat fiecare indicator de performanță, atât calitativ cât și cantitativ, pentru a aduce cât mai mulți bani prin contractul cu Casa de Sănătate, am accesat și fonduri prin programele naționale, și fonduri europene, investițiile sunt făcute în marea lor majoritate cu bani de la Consiliul Județean, spitalizările de zi și serviciile din ambulatoriu aproape că s-au dublat în ultimii ani, ceea ce a dus la creșterea încasărilor”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de toamnă 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – summer edition 2024

- read the e-paper version -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top