fbpx
Connect with us

A XVII-a ediție a „Zilei Comunei Santa Mare”, sau atunci când sacrul și tradiția se împletesc

A XVII-a ediție a "Zilei Comunei Santa Mare", sau atunci când sacrul și tradiția se împletesc - News Moldova

Botosani

A XVII-a ediție a „Zilei Comunei Santa Mare”, sau atunci când sacrul și tradiția se împletesc

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În fiecare an, pe 8 septembrie, se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului, marcând astfel debutul noului an bisericesc și trecerea de la vară la toamnă. Aceasta este o zi deosebit de importantă pentru Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Santa Mare

Cu acest prilej, Primăria Comunei Santa Mare, împreună cu Consiliul Local, a organizat a XVII-a ediție a „Zilei Comunei Santa Mare”.

Programul variat al evenimentului a oferit o experiență autentică a tradițiilor și culturii locale. Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor”, sub îndrumarea lui Ioan Cobâlă, va deschide festivitățile cu muzică autentică și ritmuri înviorătoare.

A XVII-a ediție a "Zilei Comunei Santa Mare", sau atunci când sacrul și tradiția se împletesc - News Moldova

Dan Doboș a continuat cu un repertoriu plin de sensibilitate și emoție, aducând un strop de muzică binecuvântată acestei sărbători. Între aceste momente muzicale, s-au desfășurat ceremonii de tip „Nuntă de Aur”, fiind felicitate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Ansamblul Folcloric „Vatra Satului” din Albești va încânta publicul cu dansuri tradiționale, aducând în prim-planul serii frumusețea moștenirii culturale a comunității.

Pe parcursul zilei, ansamblurile folclorice „Hora” din Vlăsinești și „Flori de Busuioc” din Trușești au demonstrat talentul și dăruirea pentru păstrarea tradițiilor autentice.

Ansamblul Folcloric „Santa Mare” a încântat publicul cu dansuri specifice locului.

A XVII-a ediție a "Zilei Comunei Santa Mare", sau atunci când sacrul și tradiția se împletesc - News Moldova

Grupul Vocal „Gheorghe Mitoceanu” a adus emoție și armonie, iar Vasilică Ostafi a încântat publicul cu interpretări autentice ale folclorului românesc.

Seara s-a încheiat cu recitaluri marca Marius Strugariu, Aurelian Temișan și, cap de afiș, Dan Ciotoi-Generic Band.

A XVII-a ediție a „Zilei Comunei Santa Mare” va rămâne în inimile participanților drept o zi de sărbătoare, solidaritate și mândrie în fața bogăției culturale și tradiționale a comunității Santa Mare.

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, a subliniat importanța recunoașterii comunității în ceea ce privește munca și implicarea acestora în beneficiul localității.

„Felicitări, domnule primar Cristian Anton, pentru implicarea, voința și consecvența de care dați dovadă în fiecare zi. Iată că munca eficientă este întotdeauna apreciată, iar pentru un primar cea mai importantă recunoaștere a muncii sale nu poate fi decât aprecierea comunității pe care o reprezintă.
A XVII-a ediție a "Zilei Comunei Santa Mare", sau atunci când sacrul și tradiția se împletesc - News Moldova
La ceas de mare sărbătoare, când creștinii o cinstesc pe Sfânta Maria, cetățenii din comuna Santa Mare s-au strâns să sărbătorească ziua comunei.
Manifestarea aflată la a XVII- a ediție, a fost organizată impecabil de primarul Cristian Anton şi Consiliul Local Santa Mare, a debutat cu o slujbă oficiată de preoții parohi ai comunei. Cu această ocazie au fost felicitate cuplurile care, în acest an, au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Apoi, ca tot românul, locuitorii și invitații lor au cântat și s-au bucurat de momentele artistice oferite de artiști consacrați.
Programul manifestărilor a fost deschis de Orchestra „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă” cu soliștii vocali: Elisabeta Șeremet, Teodora Grumeza, Loredana Călin, Alina Huțu, Constantin Petrescu și Dan Doboș.
A XVII-a ediție a "Zilei Comunei Santa Mare", sau atunci când sacrul și tradiția se împletesc - News Moldova
Pe scenă au urcat și membrii Ansamblurilor de Dansuri „Hora” din Vlăsinești, „Vatra Satului” din Albești „Flori de Busuioc” Trușești, Ansamblul Folcloric din Santa Mare.și membrii Grupului vocal „Gheorghe Mitoceanu” din Mileanca.
Finalul manifestărilor dedicate Zilei Comunei au aparținut îndrăgitului Aurelia Temișan. Pe tot parcursul recitalului sutele de spectatori au cântat alături de artist. Nu a lipsit Dan Ciotoi și formația Generic.
Felicitări domnule primar Cristian Anton pentru tot ce faceți în fiecare zi pentru această comunitate! Felicitări tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment!”, a ținut să transmită președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovci.
Prezent în cadrul evenimentului, senatorul Lucian Trufin a evidențiat colaborarea strânsă pe care o are cu autoritățile locale.
„Locuitorii din SANTA MARE s-au adunat într-o zi de sărbătoare deosebită, marcând identitatea lor și celebrând hramul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea reședință. Am avut onoarea de a participa la aceste evenimente speciale și nu am ezitat să le transmit oamenilor că au toate motivele să se bucure, atât în timpul sărbătorilor, cât și în afara lor.
Domnul primar CRISTIAN ANTON este un lider dedicat dezvoltării comunității. De-a lungul mandatului său, a reușit să atragă finanțări considerabile prin intermediul Programului Național „Anghel Saligny” și Planului Național de Redresare și Reziliență, obținând resurse esențiale pentru proiectele comunității.
Comuna este martora unor realizări așteptate, iar eu sunt într-adevăr încântat că am stabilit o strânsă colaborare cu administrația locală. Domnul primar, domnul viceprimar împreună cu echipa de consilieri prin munca asiduă, gestionarea înțeleaptă a resurselor și ambiția de a duce comunitatea mai departe, m-au convins să devin un partener dedicat în eforturile comune pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din Santa Mare”, a punctat senatorul Lucian Trufin.

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este un prilej de reîntregire și celebrare, iar evenimentul prezentat este o dovadă vie a unității și iubirii care caracterizează această comunitate.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top