Connect with us

Ajutor FINANCIAR de la Guvern pentru localitățile afectate de INUNDAȚII! Județul BOTOȘANI primește 8.000.000 RON

Botosani

Ajutor FINANCIAR de la Guvern pentru localitățile afectate de INUNDAȚII! Județul BOTOȘANI primește 8.000.000 RON

Aproape 150 de milioane RON, ajutor de la Guvern pentru localitățile afectate de inundații

Guvernul României a aprobat ieri, 21 iulie a.c., alocarea sumei de 148.776.000 RON, din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021. Fondurile au fost alocate pentru 17 județe, afectate de calamităţile naturale, respectiv pentru 243 de unități administrativ-teritoriale lovite de ploile torenţiale, însoţite de descărcări electrice, din ultima perioadă.

Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă și caracterul torenţial al ploilor au produs inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor unităţi administrativ-teritoriale din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu-Mare, Tulcea și Vrancea.

Județul Botoșani primește 8.000.000 RON pentru localitațile afectate de inundații

Potrivit prefectului Dan NECHIFOR, județul Botoșani primește 8.000.000 RON pentru refacerea infrastructurii distrusă de inundațiile din ultima perioadă.  Prefectul Dan Nechifor ține să atragă atenția asupra faptului că, așa cum inundațiile nu țin cont de culoarea politică a primarilor din comune și orașe, nici măsurile de reparație nu trebuie să țină cont de criterii politice, iar prezenta alocare bugetară este o dovadă în acest sens.

„Este inacceptabil și ilegal să aloci fonduri și să repari drumuri în funcție de partidul primarului, iar această practică s-a folosit mandat după mandat la Consiliul Județean. Într-un județ în care drumurile sunt atât de proaste, este inacceptabil să procedezi astfel. Banii pentru astfel de capitole strategice în dezvoltarea județului, acolo unde nevoile botoșănenilor sunt cele mai mari, trebuie alocați pe alte considerente decât cele politice”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

În funcție de solicitările UAT-urilor afectate de inundații, fondurile alocate vor fi utilizate pentru refacerea de străzi, drumuri, poduri și podețe. Se va realiza decolmatarea șanțurilor și refacerea și consolidarea malurilor prăbușite ale râurilor. Rețelele de apă și stațiile de epurare a apei au fost, de asemenea, deteriorate de inundații și vom oferi sprijin guvernamental pentru remedierea situației.

Drumuri sătești, comunale și de exploatare, străzi, șanțuri dalate, sisteme de scurgere a apei de ploaie sunt principalele obiective vizate de alocările financiare. În lista unităților administrativ-teritoriale sunt Municipiul Botoșani, orașul Ștefănești și 27 de comune botoșănene, cu primari ce aparțin unor diverse formațiuni politice.

Repartizarea sumelor pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor calamităților naturale poate fi consultată AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top