fbpx
Connect with us

Aleșii municipali au votat SUPLIMENTAREA bugetului necesar pentru finalizarea lucrărilor la Biserica „Sfântul Gheorghe” din BOTOȘANI

Aleșii municipali au votat SUPLIMENTAREA bugetului necesar pentru finalizarea lucrărilor la Biserica „Sfântul Gheorghe” din BOTOȘANI - News Moldova

Botosani

Aleșii municipali au votat SUPLIMENTAREA bugetului necesar pentru finalizarea lucrărilor la Biserica „Sfântul Gheorghe” din BOTOȘANI


Au fost suplimentate sumele necesare pentru finalizarea proiectului de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoșani 

Marți, 20 iulie a.c., începând cu ora 14:00, consilierii municipali botoșăneni au fost convocați într-o ședință extraordinară. Proiectul ordinii de zi a cuprins 5 puncte. La punctul numărul 3 pe ordinea de zi, aleșii locali au dezbătut și votat rectificarea bugetară pentru anul în curs.

Astfel, prin aprobarea rectificării bugetare au fost suplimentate sumele necesare pentru finalizarea proiectului de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Municipiu.

De asemenea, printr-un amendament depus de primarul Cosmin ANDREI s-a decis și suplimentarea cu circa 350.000 RON pentru reactualizarea documentației tehnice a obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare Drumul Tătarilor”. 

Lucrări în grafic la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani

Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” au început pe 10 august 2020, iar la aproape un an de atunci, potrivit constructorului, lucrările sunt în grafic. Mai exact, stadiul fizic al lucrărilor este de circa 65 %. Biserica, inclusă pe lista monumentelor istorice din Botoșani, va avea toate utilitățile și va fi complet reabilitată, în concordanță cu arhitectura.

De lucrările de reabilitare se ocupă asocierea de firme LDC Trust Construcţii MV – Mateo Rustic Construct, având drept subcontractanţi firmele Test Prima şi Energoice.

Termenul estimat pentru finalizarea întregii lucrări, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, este de 24 de luni.

Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani a fost ctitorită de Doamna Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, în 1551. Arhitectura acesteia este similară bisericilor construite de Ștefan cel Mare, iar în curtea ei s-a descoperit un cimitir medieval.

Lucrări în GRAFIC la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani! Primarul Cosmin ANDREI: „Cu promisiunea constructorului, anul viitor va fi gata acest edificiu”

 

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top